Новини

Повернутися до переліку новин

Земля неймовірна: TED-доповіді про навколишнє середовище

«Блакитна місія» для збереження океану

Океанолог Сільвія Ерлі знає, що глибинні води містять в собі безліч дивовижних речей. Вона почала турбуватися через те, що ці води швидко стають чимось на зразок «втраченого раю». У 2009 році Ерлі запустила проект «Блакитна місія», спрямований на захист наших океанів. Як вона висловилася: «Не блакитне, не зелене. Якщо ви думаєте, що океан не такий вже й важливий, уявіть собі Землю без океанів. На думку спадає Марс».

Технології-природолюби

Якось сидівши у себе вдома з друзями та дискутуючи на тему зміни клімату, легенда Силіконової Долини Джон Дорр отримав звинувачення від своєї 15-річної доньки: «Твоє покоління довело до такого планету, вам цю проблему і вирішувати», - сказала вона. У своїй доповіді Джон закликає використовувати чисту енергію та дотримуватися зеленої моделі не лише у бізнесі, але й у будь-яких сферах власного життя: «Може здатися, що це всього лише невеликі зміни, однак згодом вони знайдуть сенс», - підкреслює спікер.

Як зникає лід

Завдяки фотографу Джеймсу Балогу, ми можемо бачити, як лід тане просто у нас на очах: таким чином, процес довгих років тепер можна побачити за кілька секунд. На конференції TED Балог розповідає, як він намагався поглибити наше розуміння того, наскільки швидко зникає лід. «В межах проекту «Екстремальне дослідження льодів» ми маємо намір об'єднати мистецтво і науку, щоб краще зрозуміти природу, а також взаємини людства з природою. Наприклад, я, людина, яка все своє доросле життя працює фотографом-натуралістом, твердо вірю, що фотографія, відео та кіно мають величезну силу, яка допомогла б нам зрозуміти природу, вплинути на наше бачення природи і себе по відношенню до неї», - зазначив Балог.

Як великі бренди здатні зберегти біорізноманіття

Представник WWF Джейсон Клей розповідає, що, на превеликий жаль, неможливо працювати з усіма та кожним, однак у справі збереження різноманіття, достатньою може стати співпраця з ключовими брендами. Команда Клея визначила 35 локацій, де біорізноманіття потребує захисту. Виявилося, що лише 15 головних продуктів споживання формують для цих місць загрози через знищення лісів, деградацію ґрунтів, використання води, використання пестицидів, надмірного вилову риби тощо. Далі вчені з’ясували, що 25% ринку цих продуктів – це 100 компаній, і якраз на цій сотні й вартує сфокусувати роботу. «Чому 25% так важливі? Бо якщо цим компаніям знадобляться екологічні продукти, вони візьмуть на себе від 40 до 50% їх виробництва. Якщо компанії попросять, то ми можемо зробити екологічним виробництво набагато швидше, ніж чекаючи, поки це зроблять споживачі. А зараз це вкрай потрібно, бо у нас немає більше часу», - звертає увагу вчений.

Краса невидимого світу

Ми живемо у світі невидимої краси, такої витонченої і вишуканої, що вона непомітна людському оку. Щоб відкрити цю красу широкому загалу, кінематографіст Луї Шварцберг ламає кордону часу і простору за допомогою високошвидкісних камер, сповільненої зйомки і мікроскопів. На конференції TED він ділиться основними моментами свого останнього проекту - 3D фільму «Загадки Невидимого Світу», який уповільнює, прискорює і збільшує дивовижні чудеса природи.

Джерело: www.the-village.com.ua

Завжди актуальні матеріали в журналі
«Екологія підприємства»
Придбати видання

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!