Новини

Повернутися до переліку новин

Історичний закон №11355 про екомодернізацію промислових підприємств – прийнято у другому читанні

Верховна Рада України схвалила у другому читанні рамковий законопроєкт №11355 “Про інтегроване запобігання та контроль промислового забруднення”.  

«Сьогодні надважливий день у формуванні євроінтеграційного екологічного законодавства України. 256 голосів “ЗА” прийняття рамкового законопроєкту “Про інтегроване запобігання та контроль промислового забруднення”, що імплементує Директиву 2010/75/ЄС», – акцентує Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець.

За його словами, Закон про екологічну модернізацію підприємств неодноразово виносився у зал для голосування і не отримував схвалення. Дискусії навколо цієї ініціативи тривають більше як 10 років. Але сьогодні Верховна Рада України зробила цей довгоочікуваний політичний крок назустріч європейському майбутньому України.

«Цей закон – не тільки про запровадження найкращих доступних технологій та методів управління (НДТМ). Він про цивілізовані правила гри, прозорість та цифрові інструменти управління. Відтак – зелене повоєнне відновлення промисловості, чисте довкілля та покращення умов життя українського народу. Закон про екологічну модернізацію відкриває нам шляхи до міжнародного фінансування відновлення наших промислових підприємств. Ми стаємо рівноправними партнерами європейських країн у формуванні кліматичної політики. Ми зможемо застосувати механізми, які дозволять уникнути міжнародних обмежень, таких як СВАМ», – наголосив Руслан Стрілець.

Дякуємо всім народним депутатам за консенсус та проукраїнську позицію. Дякуємо голові Екокомітету Верховної Ради України Олегу Бондаренку за титанічні зусилля для прийняття цього рішення. Дякуємо всім, хто працював задля цього важливого й прогресивного кроку вперед. Все тільки починається.

 

Джерело: Міндовкілля

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!