Консультації

Повернутися до переліку консультацій

Чи вважатиметься засміченням земель, якщо на газоні розміщені будівельні матеріали (плити, щебінь, бетонні вироби тощо)?

Чи вважатиметься засміченням земель, якщо на газоні розміщені будівельні матеріали (плити, щебінь, бетонні вироби тощо)? Цільове призначення 11.02 «Для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості» для експлуатації та обслуговування нежитлової будівлі (залізничного цеху).

Відповідає на запитання:

Чала Валентина Леонідівна, начальник відділу охорони праці і екології промислового підприємства

Наразі в Україні правочинна Методика визначення розмірів шкоди, зумовленої забрудненням і засміченням земельних ресурсів через порушення природоохоронного законодавства, затверджена  Наказом Міністерства охорони навколишнього природного середовища 27.10.1997 № 171.

«Засмічення земель» означає наявність на земельних ділянках сторонніх предметів і матеріалів. Важливим аспектом цієї методики є її застосування під час визначення розмірів шкоди, завданої забрудненням (засміченням) земель будь-якого цільового призначення. Це включає випадки несанкціонованих (непередбачених проектами, дозволами) скидів (викидів) речовин, сполук і матеріалів, порушення норм екологічної безпеки під час зберігання, транспортування та проведення вантажно-розвантажувальних робіт, використання пестицидів, агрохімікатів, токсичних речовин, виробничих і побутових відходів, а також самовільне розміщення промислових, побутових та інших відходів. Отже, відповідь на ваше запитання однозначна: так, розміщення на газоні сторонніх матеріалів, зокрема будівельних, є засміченням земель і, у разі перевірки контролюючими органами, буде підставою для нарахування збитків.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!