Новини

Повернутися до переліку новин

19 лютого – Всесвітній день захисту морських ссавців

У всьому світі 19 лютого відзначається Всесвітній день захисту морських ссавців або День китів (World Whale and Dolphin Day). Ця екологічна дата вважається днем ​​захисту не лише китів, але і всіх морських ссавців та різних інших живих істот, що мешкають в морях і океанах нашої планети.
Цей День був заснований у 1986 році, коли силу набрав чинності мораторій на китовий промисел, введений Міжнародною китовою комісією (МКК) (International Whaling Commission, IWC).

Цей мораторій діє і понині та означає, що у всьому світі полювання на китів, а також торгівля китовим м'ясом заборонені. На сьогодні промисел китів дозволений виключно для задоволення потреб корінного населення (так званий, аборигенний) та вилучення китів у наукових цілях за спеціальними дозволами урядів-членів МКК.

Попри те, що мораторій на китовий промисел діє і донині й полювання на китів заборонено законами більшості країн, знищення цих тварин не припиняється. До того ж людина своєю діяльністю —  на жаль, не завжди розумною, вже давно негативно впливає на природу, змінюючи її. Наприклад, великі втрати морським ссавцям наносить рибальське обладнання, а також забруднення океанів нафтопродуктами через розширення географії нафтовидобутку на морському шельфі.

Такий стан справ не влаштовує захисників морських ссавців і всіх, небайдужих до майбутнього нашої планети. Для збереження морських мешканців до цієї проблеми привертається увага громадськості.

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!