Новини

Повернутися до переліку новин

21 березня — Міжнародний день лісу

Вперше ідея відзначати Міжнародний день лісу виникла на 23-й Генеральній Асамблеї Європейської конфедерації сільського господарства у 1971 році. Роком пізніше Всесвітня Продовольча та сільськогосподарська організація при ООН (ФАО) підтримала ідею Міжнародного дня лісу як привід проінформувати суспільство про важливість збереження лісів.

Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй прийняла 21 грудня 2012 резолюцію, у якій 21 березня, починаючи з 2013 року, було проголошено Міжнародним днем лісів.

Резолюція закликає всі держави-члени організовувати заходи, що стосуються всіх типів лісів та дерев, наприклад, кампанії посадки дерев.

Як відомо, ліси займають третину суші планети та виконують життєво важливі екосистемні функції. Ліси є найбільш біологічно різноманітними екосистемами суші, де мешкає та зростає більш ніж  половина наземних видів тварин, комах та рослин. Ліси це також житло, робота та безпека для залежного від них населення.

Міжнародний день лісу — це хороша нагода привернути увагу суспільства до надважливих екологічних проблем світового рівня та нагадати людству про справжні цінності.

Ми переконані, що зростання екологічної свідомості громадян, формування культури поведінки на природі та активності щодо висадки дерев і створення нових лісових насаджень зможуть врятувати планету!

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!