Новини

Повернутися до переліку новин

Американський фотограф завалив квартири друзів сміттям, щоб показати, що ми творимо з планетою

Проблема забруднення природи сягає таких масштабів, що не звертати на неї уваги вже просто неможливо. Тільки за останні 10 років у світі було вироблено більше пластикових виробів, ніж за минуле століття. Переробці піддається тільки 5 % сміття, а все інше накопичується на звалищах і в водоймах.

«Умисне невігластво» — це серія знімків американського фотографа Джефферсона Ленкфорда (Jefferson Lankford) про масове споживання та подальше накопичення відходів. Фотограф почав із дослідження, скільки ж американці виробляють відходів. Інформація його шокувала: тільки 55 %  від 220 млн тонн відходів, які утворюються щорічно, в результаті опиняються на полігонах. А це означає, що решта скидається в інших місцях, абсолютно для цього не призначених, і тим самим завдається непоправна шкода навколишньому середовищу.

«Опустивши ці факти, я замислився, як люди відреагують, якщо все те сміття, яке не потрапило на звалище, виявиться в їхньому будинку», — говорить фотограф.

«Я привожу сміття в будинки різних людей, включаючи і мою власну квартиру, і фотографую повсякденне життя, яке ускладнене незручностями у вигляді відходів типового американського способу життя», — додає Ленкфорд.


У такий неординарний спосіб Ленкфорд хоче показати, що великим корпораціям слід звернути увагу на використання для упаковок матеріалів, що переробляються, а людям потрібно замислитися над свідомим споживанням.

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» за матеріалами bigpicture

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!