Новини

Повернутися до переліку новин

Apple повністю перейшла на альтернативні джерела енергії

Компанія Google оголосила, що з кінця 2017 року купує більше відновлюваної енергії, ніж використовує. Аналогічну заяву зробила й Apple, яка вже три роки поспіль очолює рейтинг «зелених» компаній за версією Грінпіс.

Як передає Іtc.ua, два роки тому на «зеленій» енергії працювали 93% всіх підприємств Apple. Як і Google, компанія Apple на 100% не забезпечує себе електроенергією з відновлюваних джерел, а купує її. Офіси та інші об’єкти компаній отримують електрику з міських електромереж, однак потім це компенсують закупленою «зеленою» енергією.

Apple акцентує увагу на тому, що не лише купує енергію з ВДЕ, а й розвиває відповідну інфраструктуру і використовує її. Зокрема дві третини потужностей, необхідних для покриття власних енергопотреб, Apple профінансувала за свій рахунок. Компанія має в своєму розпорядженні вже 25 діючих об'єктів відновлюваної енергії загальною потужністю 626 МВт, які живлять підприємства Apple у 43 країнах світу. З них 286 МВт забезпечують сонячні електростанції, які були запущені в 2017 році. Зараз зводяться ще 15 об'єктів, які після запуску забезпечать 1,4 ГВт «зелених» потужностей ще в 11 країнах.

В Apple також відзначають, що дев'ять її постачальників використовують виключно «зелену» енергію – це обов'язкова умова при укладанні контракту. Ініціатива компанії з переходу на відновлювану енергію зменшила на 2,1 мільйонів тонн викиди вуглекислого газу, тобто кількість викидів по всьому світу скоротилася на 54%.

Джерело: журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!