Новини

Повернутися до переліку новин

«АСТАРТА-КИЇВ»: «Питання екології для нас – не батіг, а пряник»

Бізнесу вигідно працювати ековідповідально та за міжнародними стандартами, оскільки такий підхід не тільки зменшує вплив на довкілля і покращує умови праці на підприємствах, а ще й приносить фінансову вигоду. Таку думку висловила заступник фінансового директора зі сталого розвитку агропромхолдингу «Астарта-Київ» Аліна Соколенко під час зустрічі з журналістами.

«Ми враховуємо в роботі три складові і намагаємося тримати баланс між екологією, соціальною відповідальністю та фінансовою сферою. Вони взаємопов’язані. І лише тоді, коли всі ці складові будуть мати виграшну позицію – win-win – тільки тоді буде максимальній результат», – додала вона.

За словами керівництва холдингу, ключовими вимогами при модернізації підприємств є енерго- та водозбереження, а також покращення умов праці співробітників. Наприклад, біогаз власного виробництва дозволяє заміщувати майже 60% потреб в енергоресурсах Глобинського заводу з переробки сої – одного з нових і високотехнологічних підприємств холдингу, побудованого відповідно до світових норм екологічної безпеки, оснащеного обладнанням провідних виробників та сертифікованого за міжнародними стандартами.

А в подальших планах – відмовитись цілковито від природного газу та перевести це підприємство на 100% роботи на біогазі.

Для зменшення кількості відходів компанія запровадила на своїх цукрових заводах схему сушіння бурякового жому, яка дозволила продавати його як експортну продукцію, розповіла провідний фахівець зі стандартизації, сертифікації та якості «Астарти» Марія Волосковець.

Волосковець

«Схема сушіння жому допомогла нам відійти від того, що у нас були відходи  – кислий жом. Якщо казати про цукрові заводи, то ця схема сьогодні впроваджена на майже всіх наших підприємствах, а отже, їхня робота стає більш рентабельною», – додала вона.

«Говорячи мовою цифр… Сушений жом – це 140 доларів за тонну продукції. А мокрий жом, вибачте, нікому не потрібен, тобто він є тягарем», – розповів комерційний директор «Астарти» Остап Пальчевський.

Керівництво компанії також зазначило, що прагне дотримуватися у своїй діяльності вимог міжнародних стандартів, зокрема, екологічного ISO 14001, а також вимог міжнародних фінансових установ – IFC та EBRD. Наявність відповідних сертифікатів та регулярне проходження аудитів, як внутрішніх так і міжнародних, дозволяє  співпрацювати з міжнародними інвесторами та партнерами, серед яких світові гіганти – Coca-Cola, Danon та інші.

«Ми також почали самі себе оцінювати за допомогою міжнародної платформи Ecovadis. Так ми реально бачимо, де саме нам потрібно покращуватися», – розповіла Аліна Соколенко.

«Екологія для нас - це не батіг, а наш пряник. Саме екологічний підхід допомагає нам формувати програму модернізації, яку ми проводимо з 2012 року… І вже до 2020 року у нас чітко все розплановано, що і де ми будемо модернізувати», – резюмувала заступник фінансового директора.

Додамо, що «Астарта-Київ» — один із найбільших вертикально інтегрованих агропромислових холдингів в Україні, основними напрямками діяльності якого є сільське господарство, виробництво цукру, тваринництво, переробка сої та біоенергетика. Його земельний банк становить 250 тис. га. Акції «Астарти» розміщені на Варшавській фондовій біржі.

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!