Новини

Повернутися до переліку новин

Діти закликали McDonald's і Burger King відмовитися від пластикових іграшок, які майже не піддаються переробці та забруднюють довкілля

Дев'ятирічна Елла Мак'юен і її семирічна сестра Кейтлін з Великої Британії звернулися до компаній Burger King і McDonald's з проханням припинити роздавати дітям разом з фастфудом пластикові іграшки. Їхня петиція на Change.org зібрала понад 390 тис. підписів, відтак McDonald's UK опублікував офіційну відповідь, повідомляє +1 з посиланням на Environmental Leader.

«Нам подобається є в Burger King і McDonald's. Але діти грають з пластиковими іграшками, які там роздають, всього декілька хвилин. Потім їх викидають, чим завдають шкоди тваринам і забруднюють море», – йдеться у тексті петиції.

«Ми хочемо, щоб все, що там видають, було безпечним задля збереження планети та  майбутніх поколінь», – наголосили  сестри Мак'юен
Після того як дівчатка написали петицію, телеканал BBC One почав показ серіалу «Війна з пластиком» (War on plastic). В одному з епізодів був показаний сміттєпереробний завод в районі Східного Лондона, і, як з'ясувалося, іграшки є однією з найбільших проблем, тому що підприємство не може їх утилізувати. Серед інших іграшок, що зійшли з лінії сортування сміття, були іграшки з McDonald's, одну з яких навіть не розпакували.

Представники McDonald's UK в одній з публікацій в Твіттері вибачилися перед авторами петиції та зробили публічну заяву: «Ми абсолютно згодні з Еллою та Кейтлін в тому, що скорочення пластика та його використання є важливою проблемою, і ми прагнемо скоротити використання пластмас у нашому бізнесі, зокрема в іграшках Happy Meal». У компанії також зазначили, що багато сімей радіють, отримуючи іграшки з дитячим обідом, тому всі зміни в цьому питанні, необхідно ретельно спланувати.

Протягом наступних шести місяців, як повідомляє McDonald's UK, в обідах Happy Meal будуть настільні ігри, книги і м'які іграшки. За оцінками компанії, тільки це нововведення скоротить кількість подарованих пластикових іграшок на 60 % порівняно з першим півріччям.

Як повідомляє Greenpeace, щороку в світі викидають 40 млн іграшок. До 90 % з них зроблені з пластику. За даними організації з захисту океану Ocean Conservancy, щорічно на планеті 8 млн т пластикових відходів потрапляє в океан до 150 млн т пластмас, які вже там перебувають. Забруднення пластиком впливає на 700 видів морських тварин: від дрібного планктону до великих китів. Пластик виявили в організмі більше 60 % морських птахів і в 100 % морських черепах.

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!