Новини

Повернутися до переліку новин

«ЕКОлідери: разом до спільних вершин»: рівно місяць до челенджу, ви готуєтеся до підйому на Говерлу?

Уже через місяць, 17 серпня, стартує челендж-виклик «ЕКОлідери»: разом до спільних вершин»! У цей день о 12:00 наша велика команда лідерів «зелених» змін вирушить підкорювати найвищу вершину Карпат і всієї України — гору Говерлу, висота якої становить 2061 метр над рівнем моря.

Похід на Говерлу завжди захоплював величчю краєвидів, які сягають на сотні кілометрів. Це можливість побачити Карпатські гори у всій красі, а разом із цим випробувати свої сили, уміння рухатися в одному напрямку, домовлятися і співпрацювати. Саме такою має бути ЕКОспільнота!

Ми запрошуємо приєднатися до сходження на Говерлу топ-менеджерів та екологів українських організацій та підприємств. Ця подія покликана привернути увагу громадськості до екологічних проблем України та спільних завдань по їх вирішенню, а також показати готовність бізнесу, держави і науки об’єднати зусилля заради сталого розвитку нашої країни та якісного чистого довкілля.

Челендж розпочнеться з бази відпочинку «Заросляк» неподалік селища Ворохта в Івано-Франківській області, куди всі учасники мають прибути не пізніше 11.45.  А вже о 12.00 ми починаємо спільний рух до вершини!

Варто нагадати, що Говерла хоча і не є технічно складною вершиною, але її підкорення має свої особливості. Хороший стан здоров'я – це перший і обов'язковий пункт у підготовці до підкорення цієї гори. Радимо переконатися, що у Вас немає хвороб серця, проблем із артеріальним тиском та інших важких недугів. Якщо ж ви впевнені в своїх силах, то основну роль відіграватиме ваше бажання піднятися до вершини.

Аби сходження пройшло легко, рекомендуємо перед поїздкою зайнятися фізкультурою: побігати, походити в спортзал, щодня робити ранкову гімнастику. Зазвичай підкорення Говерли — це одноденний похід розрахований на 6-8 годин активної ходьби. Оскільки у нас початковим пунктом сходження буде база «Заросляк», відстань в обидві сторони складе 7-8 км.

Туризм — груповий вид відпочинку, і на маршруті ви не повинні випереджати групу та відставати від неї, а тому необхідно мати мінімальну фізичну підготовку і бути готовим тримати той темп руху, який задасть Вам гід. Якщо ж цей темп буде зашвидкий для Вас, не соромтеся попросити про його сповільнення.

Не беріть у гори з собою багато речей – тільки необхідний мінімум. Ваша форма одягу має бути максимально наближеною до спортивної.

Врахуйте, що на висоті 2000 метрів температура повітря зазвичай на 10-12º нижча, ніж у долині. Часто влітку в горах ідуть дощі, тому обов'язковим елементом у Вашому спорядженні має бути накидка від дощу  або куртка з водонепроникної тканини. Крім цього, тут переважно дують холодні вітри, тому необхідно мати з собою вітрозахисну куртку й теплий светр. Обов'язковим є головний убір, який в прохолодну погоду зігріє вашу голову, а в спеку захистить від прямих променів сонця. До речі, радикальні зміни в погоді на Чорногірському хребті можуть відбутися протягом декількох годин. Врахуйте також, що в літні місяці з травня по вересень температура на вершині Говерли може опускатися до 0 градусів навіть удень, і тоді можливий дощ з мокрим снігом.

Із взуття бажано мати гірські треки – черевики з протектором типу «вібрам». Підійдуть також добрі кросівки, але не з гладкою підошвою.

Неприпустимим є похід у гори в шльопанцях чи босоніжках. Ще Вам знадобиться у сходженні компактний наплічник – рюкзак об'ємом 10-20 літрів. В нього можна покласти запасний одяг, невеличкий медпакет, фотоапарат, відеокамеру чи бінокль. Не зайвими будуть в наплічнику декілька канапок та термос з чаєм чи кавою. У руках під час ходьби можуть бути тільки палиці, ідеально підійдуть лижні.

Завантажте, щоб не загубити:
СПИСОК РЕЧЕЙ

А ще обов’язково візьміть із собою гарний настрій та бойовий дух!

Сподіваємось, тільки  позитивні емоції та незабутні враження залишаться у серцях учасників події. Долучайтеся – і разом до спільних вершин!

Додамо: участь у колективному сходженні на Говерлу – безоплатна і добровільна. Учасники прибувають у зазначений час на зазначене місце, щоб взяти участь в спільному челенджі. Організатор не покриває витрати на проїзд та проживання.

До відома! Для менеджерів природоохоронної діяльності підприємств та юристів 16 серпня буде проведено практичний тренінг «Природоохоронна діяльність підприємства: судова практика, промислова безпека та ОВД. Розгляд реальних справ» у готелі «Карпати» (м. Яремче). А 17 серпня учасники цього тренінгу також можуть взяти участь у екочеленджі.


З питань участі:
0 800 215 522 (безкоштовно в межах України)
+38 066 690 87 10 (WhatsApp, Viber, Telegram)
sales@techmedia.com.ua


Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!