Новини

Повернутися до переліку новин

Екомодернізація нирок столичного регіону — «Київводоканал»

Київводоканал розпочав та реалізує масштабну реконструкцію очисних споруд Бортницької станції аерації (БСА), яка є найбільшою очисною спорудою у Європі. БСА — це нирки столичного регіону, де очищують всі стоки Києва, а також сателітів — це понад 5 мільйонів жителів.

В ході реконструкції  буде вдосконалено процес очищення стічних вод. Нові технології, що дуже важливо, дадуть змогу знизити концентрацію шкідливих та небезпечних сполук відповідно до вимог європейських директив. Також будуть застосовані технологій оброблення та утилізації осаду, адже наразі мулові майданчики вже критично переповнені.

Зараз тривають передбачені законом тендерні процедури. Згідно з графіком безпосередні роботи розпочнуться вже в 2020 році. Плановий строк завершення робіт — 2025 рік.

Київводоканал має й інші екологічні проєкти: впроваджується технологія очистки промивних вод на Деснянській водопровідній станції, здійснюється постійний жорсткий контроль за дотриманням підприємствами Києва «Правил приймання стічних вод».  Крім того, Київводоканал активно пропагує заборону фосфатів у миючих засобах, добиваючись її прийняття на законодавчому рівні.

Також активно впроваджуються заходи з енергоефективності: заміна застарілого замортизованого насосного обладнання та двигунів на обладнання з сучасним частотним регулюванням втричі зменшує споживання електричної енергії. Впродовж останнього року ми також впровадили розумну систему обліку використання електроенергії АСКОЕ, яка контролює обсяги споживання, аналізує їх і допомагає оптимізувати режими роботи обладнання.

Аналізуючи стан реформ, інвестиційного клімату, взаємодію суб’єктів господарювання, важливо говорити про  успішні приклади трансформації підприємств водоканалів, які, долаючи труднощі, прагнуть бути стейкхолдерами зелених змін сфери.

Нагадаємо, вже 16 грудня у м. Києві в Прем’єр Паласі буде проведено форум стейкхолдерів зелених змін, де буде презентовано кращі проекти.

Зокрема, Дмитро Новицький, директор «Київводоканал» розповість про шлях розвитку та модернізації підприємства.

ECOtransrormation-2019

Джерело: ECOBUSINESS Group

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!