Новини

Повернутися до переліку новин

Greenpeace: Світ втрачає $8 мільярдів у день через забруднення повітря

Щороку через екологічні проблеми помирають 4,5 мільйона людей


Світова економіка щодня втрачає $8 млрд через забруднення повітря від горіння викопного палива. Це $2,9 трлн, або майже 3,3% світового ВВП. Про це йдеться у звіті міжнародної екологічної організації Greenpeace.

Найвищі річні втрати, пов’язані із забрудненням повітря від спалювання викопного палива, несуть економіки Китаю ($900 млрд, без урахування Гонконгу і Макао), США ($600 млрд) і Індії ($150 млрд). За ними йдуть Німеччина з $140 млрд на рік та Японія — $130 млрд.

Викликані спалюванням вугілля, нафти й газу проблеми зі здоров’ям можуть призводити до передчасної смерті 4,5 млн людей на рік з усієї планети, йдеться в доповіді.

Біля 40 тис. дітей молодше п’яти років помирають через концентрацію в повітрі дрібнодисперсних зважених часток РМ2.5, які утворюються з діоксиду азоту, продукту горіння палива.

За даними ВООЗ, ці частинки найбільш шкідливі для здоров’я і підвищують смертність. Через забруднювальні речовини РМ2.5 у світі щороку беруть близько 1,8 млрд лікарняних днів, а це призводить до річних економічних витрат у $101 млрд.

“Щороку забруднення повітря викопним паливом забирає мільйони життів, збільшує ризик інсульту, раку легенів і астми та коштує нам трильйони доларів”, — заявив агенції Bloomberg співробітник відділення Greenpeace в Південно-Східній Азії Мінву Сон.

Фото: Veejay Villafranca

На думку експертів Greenpeace, розв’язувати проблему забруднення повітря можна шляхом переходу на поновлювані джерела енергії та поетапної відмови від автомобілів, що працюють на дизельному паливі.

“Для запобігання глобальної зміни клімату необхідно згортати теперішню вугільну і нафтогазову інфраструктуру та переходити на поновлювані джерела енергії”, — впевнені автори доповіді.

За даними аналітиків Oxford Economics, за відсутності зусиль з обмеження викидів парникових газів температура Землі до 2050 р. може підвищитися ще на 2 градуси, що загрожує скороченням світового ВВП на 2,5%-7,5%, а разом з тим й таненням “льодяного щита”, повенями, пожежами та іншим катаклізмами.

Джерело: Investory.news

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!