Новини

Повернутися до переліку новин

Касові термінали ПриватБанку не друкуватимуть чеки автоматично: це зекономить до 24 млн грн на рік

У ПриватБанку відмовився від автоматичного друку чеків POS-терміналами банку, які встановлені на касах магазинів. Друкувати такі чеки будуть лише за бажанням покупця.

Про це повідомляють у пресслужбі банку.

Там підрахували, що щомісяця на папір для чеків для POS-терміналів витрачають до 2 мільйонів гривень, а щороку економія у разі відмови від обов'язкового друку чеків може скласти до 24 мільйонів гривень.

«Потреба в паперовому чеку виникає тільки при придбанні товару з гарантією — побутової техніки тощо. У березні 2020 року в еквайринговій мережі ПриватБанку пройшло близько 100 мільйонів операцій із друком двох чеків одночасно, хоча за нашими підрахунками, фактична потреба у документі була приблизно у 5 мільйонах операцій», — повідомив керівник напрямку ПриватБанку щодо роботи з торговими підприємствами Євген Васильцов.

Відтепер, коли покупець розраховуватиметься карткою у магазині, у якому встановлено POS-термінал ПриватБанку, то на екрані терміналу з'явиться питання, чи друкувати чек.

У ПриватБанку вважають, що їхня ініціатива не друкувати чеки зекономить не лише гроші, але й дерева, а також зменшить кількість сміття навколо магазинів через те, що більшість таких чеків покупці одразу ж викидають.

Раніше у Державній податковій службі повідомили, що продавцям не потрібно роздруковувати по 2 чеки з POS-терміналів та зберігати собі кожну копію такого чеку.

Джерело: Громадське

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!