Новини

Повернутися до переліку новин

Міндовкілля розпочало роботу над створенням Методики розрахунку викидів парникових газів від воєнних дій

Над документом Міндовкілля працюватиме спільно з представниками Офісу Генерального прокурора, Держекоінспекції, БУ «Національний центр обліку викидів парникових газів» та керівником міжнародного проєкту «Ініціатива з обліку викидів парникових газів внаслідок війни» нідерландським експертом Леонардом де Клерком.

Найближчим часом буде створена робоча група, яка напрацює методику розрахунку викидів парникових газів, спричинених воєнними діями. Про це домовилися заступниці Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Вікторія Киреєва та Олена Крамаренко, радник Генерального прокурора Максим Попов, заступник директора Команди підтримки реформ при Міндовкіллі Світлана Сушко та виконавча директорка Екодії Ольга Полуніна.

«Сьогодні Україна перша в світі розробляє методику розрахунку викидів парникових газів від воєнних дій, щоб також притягнути агресора до відповідальності. Розраховую, що у майбутньому цей документ буде визнаний на міжнародному рівні», – коментує Міністр Руслан Стрілець. 

У планах – представити проєкт цієї методики на полях Конференції ООН зі зміни клімату у червні 2024 року в м. Бонн, Німеччина, аби привернути увагу світової спільноти до актуальних проблем та наслідків війни для клімату та навколишнього середовища.

Нагадаємо, що внаслідок збройної агресії рф проти України світ має додаткові викиди парникових газів. Рік тому ми говорили про 97 млн. тонн додаткових викидів СО2 в атмосферу. Сьогодні це понад 150 млн. тонн CO2. Оцінка такої шкоди вже становить понад 11 млрд. дол. США.

 

Джерело: Міндовкілля

 

Також читайте:

Чи затверджена сьогодні методика для розрахунку викидів забруднюючих речовин та парникових газів від дизель-генераторів?

Які вимоги до оформлення документів, в яких надаються обгрунтування змін до планів моніторингу викидів парникових газів? Хто має підписувати такі документи?

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!