Новини

Повернутися до переліку новин

Мінприроди дозволило будівництво сміттєпереробного заводу у Львові.

Нагадаємо, у Львові планують побудувати сміттєпереробний завод з механіко-біологічної переробки. Завод будуватимуть за сучасними технологіями і з дотриманням усіх технічних і екологічних норм.  Це буде перший в Україні сміттєпереробний комплекс потужністю 240 тон тонн на рік побудований за європейським зразком.

Мінприроди дозволило будівництво сміттєпереробного заводу у Львові – про це йдеться у висновку з оцінки впливу на довкілля.

У документі зазначається, що майбутній завод не буде шкодити навколишньому середовищу. У висновку ОВД описано, як саме перероблятимуть відходи на майбутньому комплексі.
Спершу відходи вивантажуватимуть на території комплексу: окремо змішані відходи та вторсировина. Згодом вручну відсортовуватимуть небезпечні та великогабаритні відходи.Першою стадією механічного сортування є просіювання: за допомогою барабанного сита відбиратимуть картон, папір тощо. Усі відсортовані відходи зберігатимуться у спеціальних приміщеннях, а органічну фракцію відходів будуть компостувати у спецтонелях.

На майбутньому комплексі також зможуть виробляти РДВ-паливо. Частину відходів (компост) захоронюватимуть на полігоні твердих побутових відходів. У документі вказано, що для цього можуть використовувати полігони Новояворівська, Стрия, Жидачева, Самбора, Червонограду, Буська та Миколаєва.

Для запобігання будь-яким викидам запаху/забрудників у повітря прийом відходів будуть здійснювати у вентильованій будівлі.

Інфільтрат та конденсат, що утворюватиметься під час біологічної обробки відходів, збиратимуться трубопровідною системою комплексу. Він накопичуватиметься у спеціальних резервуарах, тобто не потраплятиме у грунт та навколишнє середовище.

Вивчивши усі матеріали щодо будівництва сміттєпереробного заводу, Мінприроди вважає допустимою планову діяльність заводу та дозволяє його будівництво.

Сміттєпереробний завод будуватимуть за кошти ЄБРР, на будівництво віділено35 млн євро.

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» за матеріалами #ШОТАМ

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!