Новини

Повернутися до переліку новин

Моніторинг законодавства: актуальні зміни за лютий

Щомісяця редакція журналу «ЕCOBUSINESS. Екологія підприємства» та експерти Професійної асоціації екологів України готують аналіз змін законодавства та надають роз’яснення про ключові зміни в природоохоронній сфері.

У лютневому випуску вже оглянули наступне:

Постанова «Про внесення змін до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з поводження з небезпечними відходами» № 1372

Оновлено: документи та їх форми, які додаються до заяви про отримання ліцензії на провадження/розширення провадження господарської діяльності; умови розширення/зупинення провадження господарської діяльності.

Постанова «Про реалізацію експериментального проєкту з надання в електронній формі висновку щодо того, чи підпадають відходи Зеленого переліку відходів, які є об’єктом експорту або імпорту, під дію п. 6-33 Положення про контроль за транскордонним перевезенням небезпечних відходів та їх утилізацією/видаленням» № 9

Порядок визначає механізм реалізації експериментального проєкту щодо забезпечення надання в електронній формі висновку щодо того, чи підпадають відходи Зеленого переліку відходів, які є об’єктом експорту або імпорту, під дію пунктів 6-33 Положення про контроль за транскордонними перевезеннями небезпечних відходів та їх утилізацією/видаленням, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 липня 2000 р. № 1120.

Розпорядження «Про схвалення Концепції загальнодержавної цільової програми використання та охорони земель» № 70-р

Програма спрямована на реалізацію державної політики України щодо забезпечення сталого розвитку землекористування, створення екологічно безпечних умов проживання населення і провадження господарської діяльності, захисту земель від виснаження, деградації та забруднення, відтворення та підвищення родючості ґрунтів, збереження функції ґрунтового покриву, збереження ландшафтного і біологічного розмаїття в умовах ринкового середовища та в умовах глобальної зміни клімату.

Постанова «Про затвердження Порядку консервації земель» № 35

Визначено організаційні засади проведення консервації деградованих і малопродуктивних земель, господарське використання яких є екологічно небезпечним та економічно неефективним, а також техногенно забруднених земельних ділянок, на яких неможливо одержати екологічно чисту продукцію, а перебування людей на цих земельних ділянках є небезпечним для їх здоров’я.

Подбайте про передплату на 2022 рік аби залишатися в курсі важливих змін і завжди тримати руку на пульсі. 


З питань передплати:
0 800 215 522 (безкоштовно в межах України)
+38 066 690 87 10 (WhatsApp, Viber, Telegram)
sales@techmedia.com.ua


Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!