Новини

Повернутися до переліку новин

Нафтогаз готує спільний проект щодо переробки бурових відходів з фінською компанією Lamor

Минулого тижня перший заступник голови правління НАК «Нафтогаз України» Сергій Перелома провів переговори з представниками компанії Lamor щодо співробітництва в галузі утилізації бурового шламу. Проект ініційований АТ «Укргазвидобування» та спрямований на мінімізацію шкідливого впливу на навколишнє середовище під час видобутку газу.

Пілотний проект передбачає оброблення 20 тис. куб. м шламу із застосуванням як фізико-хімічних, так і біологічних методів, зокрема стабілізації за допомогою органічного сорбуючого матеріалу. Метою такого оброблення є знешкодження шкідливих речовин, що знаходяться у складі шламу, перетворення відходів на однорідний, компактний матеріал та його повторне використання за принципами економіки замкнутого циклу.

«Група Нафтогаз орієнтована на максимальне впровадження принципів сталого розвитку. Даний проект має на меті реалізацію корпоративної стратегії зі збереження навколишнього середовища та охорони праці. Ми будемо активно залучатись до реалізації проектів, пов’язаних із вирішенням актуальних екологічних проблем. Інвестиції групи в екологічну безпеку зростають з кожним роком», – зазначив перший заступник голови правління Нафтогазу Сергій Перелома.

Голова наглядової ради Lamor Фред Ларсен підтвердив готовність фінської компанії завершити фінальні прорахунки вартості проекту до кінця поточного року та заявив, що угода про співпрацю може бути укладена вже у першому кварталі 2020 року.

Довідково. Lamor має великий досвід у боротьбі з екологічними катастрофами, поводженні з відходами, очищення води, проведення екологічної оцінки стану довкілля. Зокрема, одним з найяскравіших прикладів діяльності Lamor є участь компанії в усуненні наслідків аварії у Мексиканській затоці.

Джерело: прес-служба НАК «Нафтогаз України»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!