Новини

Повернутися до переліку новин

ОВД в Україні: низка проблемних питань та суспільний діалог задля їх вирішення

Сьогодні за ініціативи Професійної асоціації екологів України відбулося засідання комітету промислової політики та інновацій за участі провідних стейкхолдерів з питань ОВД в Україні з темою «СУСПІЛЬНИЙ ДІАЛОГ. ОВД в Україні: бізнес-держава-експерти-суспільство».

Усвідомлюючи, що охорона та  раціональне використання, відтворення природних ресурсів, забезпечення екологічної безпеки життєдіяльності людини є обов’язковою умовою сталого розвитку України, підкреслюючи, що екологічна політика держави повинна бути спрямована на збереження навколишнього природного середовища, формування безпечного для життя і здоров'я довкілля, ПАЕУ вітає, розділяє та підтримує необхідність здійснення оцінки впливу на довкілля планованої діяльності, визначеної Законом України «Про оцінку впливу на довкілля», як основної процедури, що спрямована на запобігання шкоді довкіллю, забезпечення екологічної безпеки з урахуванням державних, громадських та приватних інтересів.

У свою чергу ПАЕУ звертає увагу на низку проблемних питань:

  • у самій процедурі здійснення ОВД;
  • недостатнє методологічне забезпечення формування звіту з оцінки впливу на довкілля та його умов ;
  • відсутність належної системи післяпроєктного моніторингу;
  • відсутність дієвих механізмів здійснення контрольної функції з боку держави та з боку громадськості.

«Ідеологічно правильний закон з прогресивним європейським підходом викликає в Україні чимало дискусій. Конче потрібно розробити адекватний інструментарій його реалізації вже сьогодні. Прагнучи сформувати збалансовану систему еколого-економічних інтересів держави, громадськості та  бізнесу, ПАЕУ наголошує на проблемних питаннях та пропонує шляхи їх вирішення, котрі були обговорені на засіданні та вже невдовзі будуть опубліковані резолюцією», — зазначила у вступному слові президент Професійної асоціації екологів України Людмила Циганок.

До обговорення за запрошенням організаторів долучилися всі зацікавлені сторони взаємодії: держава, суспільство, бізнес, наука. Загалом робоча група склала понад 100 учасників.

Вдячні представникам від виконавчого органу влади – Марині Тіщенковій (начальнику управління ОВД та СЕО) та Руслану Стрільцю (заст. директора департаменту з питань управління відходами, екологічної безпеки та переходу до кругової економіки) за готовність до конструктивної взаємодії!


Пресслужба ПАЕУ

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!