Новини

Повернутися до переліку новин

Паливні брикети з рисового лушпиння виробляють на Херсонщині

Про це повідомляє Agro Day з посиланням на golos.com.ua.

Витрати на лінію з виробництва брикетів окупилися за три роки, розповідає Віктор Булюк, директор сімейного підприємства «Булюк».

«Переробляючи рис на крупу, майже 700 тонн лушпиння з року в рік відправляли на смітник – воно навіть на органічні добрива не підходило. Ми вклали 900 тис. гривень на нову сучасну лінію з виробництва брикетів на основі рисового лушпиння. Їх теплотворність значно менша, ніж у вугільних чи деревних, але й ціна майже втричі нижча – 1,5 тис. грн/т». За його словами, брикети із лушпиння розкуповують швидше, ніж рисову крупу.

«Брикетами з рисового лушпиння опалюємо адміністративну будівлю підприємства. Аби у приміщенні на два поверхи і площею понад 300 м2 було тепло й затишно, на час холодів вистачає 15 тонн такого палива. Все інше в нас охоче розбирають мешканці Приморського та сусідніх сіл», – додає підприємець. Таким чином, витрати на лінію з виробництва брикетів окупилися за три роки.

Утім, на рисовому лушпинні аграрії зупинятися не збираються. Вони опанували також технологію виготовлення паливних брикетів із лушпиння сої. Їх теплотворність виявилася вищою, тож і ціна сягнула 2,5 тис. грн/т. Такі брикети теж розбирають, наче гарячі пиріжки: адже в степовому Скадовському районі своїх запасів лісу на дрова практично немає, а вугілля надто дороге. Тож «дрова» з лушпиння виявилися дуже доречними», – зазначає підприємець.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!