Новини

Повернутися до переліку новин

Положення про державні екологічні інспекції в округах: реалізація Концепції РЕФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища VS ДУБЛЬ ІСНУЮЧОЇ СИСТЕМИ?

Від редакції.

Наприкінці жовтня 2018 року набув чинності наказ Міністерства екології та природних ресурсів України «Про внесення змін до наказу Міністерства екології та природних ресурсів України від 11 серпня 2017 року № 312» від 04 жовтня 2018 року № 347.

Наказом Міністерства екології та природних ресурсів України «Про затвердження положень про територіальні органи Держекоінспекції» від 11 серпня 2017 року № 312 було затверджено Положення про Державну екологічну інспекцію в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі та Положення про морські екологічні інспекції.

На сьогодні Міністерство екології та природних ресурсів України (далі — Мінприроди) шляхом доповнення пункту 2 затвердило Положення про державні екологічні інспекції в округах та внесло зміни в уже існуюче Положення про Державну екологічну інспекцію в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі.

Чим саме відрізняються повноваження новоствореного органу порівняно з існуючим та наскільки реалізовано Концепцію реформування системи державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища?

Спробуємо розібратися у цьому питанні разом.

У цілому П оложення про державні екологічні інспекції в округах дублює повноваження екологічної інспекції в областях. У таблиці (див. нижче) наведено лише зміни.

Стосовно реалізації Концепції реформування системи державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища. Нагадаємо, що розпорядженням Уряду від 23 травня 2018 року № 353-р затверджено План заходів щодо реалізації Концепції реформування системи державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища в Україні, який розроблено на виконання пункту 2 розпорядження Кабінету Міністрів України від 31 травня 2017 року № 616.

Документ визначає основні заходи, які забезпечать реалізацію Концепції, та перелік органів, що залучатимуться до проведення відповідних заходів. Зокрема:

  • передавання територіальним громадам окремих функцій з нагляду (контролю) за зеленими насадженнями, засміченням землі, полюванням, додержанням режиму об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення, боротьби з браконьєрством;
Увага! Матеріал публікується частково. Повна версія в журналі «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» № 1, 2019
Матеріал підготувала Людмила Хоміч, член редакційної ради журналу

Зміст випускуПридбати журнал

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!