Новини

Повернутися до переліку новин

Потужна «зелена» електростанція з’явилася на даху столичної багатоповерхівки

Сонячна набудинкова електростанція (СЕС) з’явилася на Троєщині.

Про це інформує пресслужба ДТЕК Київські електромережі.

Це перша в Україні промислова сонячна електростанція, що побудована на даху багатоквартирного житлового будинку. Вона складається з понад 1200 сонячних панелей та займає площу понад 4 тисячі квадратних метрів.

Нова СЕС знаходиться на проспекті Романа Шухевича у Дніпровському районі столиці. Її потужність становить 330 кВт. За сонячної погоди однієї години роботи такої станції достатньо для повної зарядки батарей 8 електромобілів. Інвестором проєкту стала українська компанія «Аврора Терм», яка інвестувала у будівництво понад 330 тисяч доларів США.


Фото надані пресслужбою ДТЕК Київські електромережі

СЕС на даху житлового багатоквартирного будинку, як зазначив генеральний директор ДТЕК Мережі Іван Гелюх, – це втілення на практиці нової парадигми сучасної енергетики. Сьогодні житлові будинки поступово перетворюються зі споживачів світла на його виробників та продавців. Підключаючи до мережі подібні станції, оператори системи розподілу фактично зміцнюють енергетичну та екологічну безпеку країни.

Створення генеруючих «зелених» потужностей поблизу житла або на ньому – це складова європейської стратегії розвитку енергетичної системи. Саме завдяки таким крокам ЄС перебудовуватиме власну енергетику з метою мінімізації негативного впливу на довкілля та підвищення його безпеки.

У майбутньому автори ідеї набудинкових СЕС в Києві хочуть, щоб власники багатоповерхових будинків ставали повноцінними співінвесторами у такі електростанції. За задумом, вони могли б не тільки надавати дах, отримуючи орендні платежі, а й стати співвласниками станцій, отримуючи пасивний дохід від вироблених кіловат/годин електроенергії.

 

За матеріалами пресслужби ДТЕК Київські електромережі

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!