Новини

Повернутися до переліку новин

Розбираємо актуальні питання поводження з відходами

Менеджери природоохоронної діяльності підприємства кожного дня стикаються з проблемами управління промисловими відходами: із утворенням, накопиченням, зберіганням, переробленням, утилізацією та захороненням відходів, вирішують та попереджують екологічні загрози.

Проблема відходів українських підприємств пов’язана зі значними масштабами ресурсокористування, застарілою технологічною базою, обмеженою кількістю надійних підприємств-партнерів, які дійсно мають ліцензію на утилізацію промислових відходів; недостатнім сприянням держави щодо вирішення проблем утворення відходів на підприємствах, оскільки вплив держави здебільшого проявляється у контрольній та наглядовій функції, а не стимулюванні підприємств до впровадження сучасних інноваційних технологій.

Менеджер природоохоронної діяльності підприємства самотужки вимушений вирішувати нагальні питання управління відходами:

  • сприяти правильному бухгалтерському обліку відходів;
  • оптимізувати витрати, пов’язані з управлінням відходами;
  • не допускати невиправданих збитків підприємства;
  • слідкувати за накопиченням та умовами зберігання відходів, дотриманням норм;
  • шукати надійних партнерів-утилізаторів;
  • шукати шляхи зменшення залишків відходів на підприємстві та резерви отримання доходу від реалізації вторинної сировини, оскільки, наприклад, відходи, що утворюються у процесі видобування, збагачення, хіміко-металургійної переробки, транспортування і зберігання корисних копалин є вторинним сировинним резервом промисловості, будівництва та енергетики та ін.

Значні обсяги накопичених в Україні відходів та відсутність ефективних заходів, спрямованих на запобігання їх утворенню, утилізації, знешкодження та видалення, поглиблюють екологічну кризу і стають гальмівним фактором розвитку національної економіки.

Саме фахівці, що відповідають за природоохоронну діяльність підприємств, мають необхідні важелі у руках задля вирішення глобальних проблем економіки в цілому та підприємств зокрема.

Тому всіх, хто стикається з проблемами управління відходами на підприємствах, запрошуємо 6 вересня приєднатися до одноденного курсу «УПРАВЛІННЯ ВІДХОДАМИ НА ПІДПРИЄМСТВІ», що проводиться за сприяння Professional Association of Ecologists of Ukraine.

Місце проведення: м. Київ, вул. Митрополита Липківського, 35, корпус 2, аудиторія 418

Курс дозволить швидко та ефективно підвищити професійну підготовку фахівцям у сфері поводження з відходами

У програмі:

1. Імплементація директив ЄС у сфері поводження з відходами.
2. Планування роботи у сфері поводження з відходами на підприємстві, бюджетування витрат на екологічні послуги з утилізації/видалення відходів. Основні статті витрат на утилізацію відходів, місце та роль еколога у мінімізації витрат.
3. Життєвий цикл товарно-матеріальних цінностей, утворення відходів і вторсировини при списанні товарно-матеріальних цінностей, набуття юридичного статусу відходів.
4. Бухгалтерський облік відходів у автоматизованих системах бухгалтерського обліку (1С, Парус та ін). Основні правила, типові помилки, шляхи вирішення проблемних питань обліку відходів. Автоматизація обліку.
5. Класифікація і паспортизація відходів, реєстрові картки ОУВ. Звітність у сфері поводження з відходами. Декларування відходів. Проблемні питання, типові помилки, шляхи вирішення.
6. Здійснення внутрішнього нагляду(контролю) за дотриманням законодавства у сфері поводження з відходами структурними підрозділами підприємства. Внутрішні перевірки, порядок проведення, документальне оформлення, контроль за виконанням приписів.
7. Екологізація землекористування з метою забезпечення управління відходами на підприємстві

Експерти:

Валентин Щербина, віце-президент Professional Association of Ecologists of Ukraine, член редакційної ради журналу «ECOBUSINESS. Екологія підприємства», досвідчений еколог-практик.

Роман Третяк, професор Державної екологічної академії, керівник НДЦ екологічної безпеки та природокористування, к.е.н. - землевпорядник, юрист, оцінювач

Бонуси слухачам:

Два документи, що підтверджують факт підвищення кваліфікації:

  • Документ державного зразка про підвищення кваліфікації;
  • Сертифікат учасника курсу екологічного права, що видається за сприяння Professional Association of Ecologist of Ukraine.

Участь на преміум-умовах у Міжнародній конференції «ЕКОлогічний діагноз та рецепт оздоровлення для бізнесу в Україні: законодавство, перспективи, виклики», що відбудеться 7 листопада у м. Києві;
безкоштовний доступ до електронного журналу «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» на I півріччя 2019 року.

Вартість участі: 2000 грн.

Увага! Спеціальні умови участі:

  • передплатникам журналу «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»
  • майбутнім екологам та працівникам наукових установ

З питань участі:
0 800 215 522 (безкоштовно в межах України)
+38 066 690 87 10 (WhatsApp, Viber, Telegram)
sales@techmedia.com.ua


Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!