Новини

Повернутися до переліку новин

Розпочато реконструкцію полігону ТПВ № 5 у селі Підгірці

28 вересня на полігоні твердих побутових відходів (ТПВ) № 5 у селі Підгірці Обухівського району Київської області компанія ПрАТ «Київспецтранс» презентувала проект реконструкції полігону.

У рамках проекту до кінця поточного року планується посилити дамби першої та другої карт полігону, утеплити станцію очистки фільтрату (речовини, що утворюється унаслідок потрапляння опадів у тіло полігону) та встановити нові більш потужні насоси на каналізаційно-насосних станціях. Реконструкція стане одним із необхідних етапів рекультивації (безпечного закриття) полігону.

Виконання цих робіт дозволить зменшити ризик виникнення аварійних ситуацій на полігоні, а також припинити захоронення на першій карті та розпочати роботи з її рекультивації. Про це повідомляють у ПрАТ «Київспецтранс».

Окрім зазначених робіт, до кінця цього року планується закінчити роботи з укриття інертним ґрунтом схилів полігону із боку села Підгірці (до 1 грудня 2018 року) і з боку села Креничі (до 31 грудня 2018 року).

Читайте також: У Києві завершують роботу над проектом рекультивації першої карти полігону № 5

За договором, який підписали ПрАТ «Київспецтранс» та ТОВ «Будівельна компанія «Адамант», загальна вартість робіт із реконструкції полігону становитиме більше 326 млн грн, гроші виділяються із бюджету Києва. Строк виконання робіт – 28 місяців. Будівельна компанія «Адамант», яка виграла тендер на реконструкцію полігону, спеціалізується на будівництві штучних та гідротехнічних споруд, а також об’єктів промислового та цивільного будівництва.

спрямовані на вирішення проблемних питань, пов’язаних із експлуатацією полігону ТВП № 5 у селі Підгірці Обухівського району Київської області, та його закриття. Також до переліку заходів входить будівництво альтернативи полігону – нового сміттєпереробного заводу в місті Києві.

Джерело: Київська міська державна адміністрація

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!