Новини

Повернутися до переліку новин

Роз’яснення для еколога

Роз’яснення надає Іван Паламарчук, член редакційної ради журналу «Екологія підприємства»

Якщо рішення про провадження планової діяльності отримано (отримано дозвіл на будівництво) в лютому 2018 року, тобто після набрання чинності Законом України «Про оцінку впливу на довкілля» від 23 травня 2017 року № 2059-VIII (далі — ЗУ «Про оцінку впливу на довкілля»), то чи не будуть вимагати на наступних стадіях матеріали ОВД (на стадії отримання сертифіката відповідності закінченого будівництвом об’єкта, на стадії отримання іншої дозвільної документації для подальшої експлуатації об’єкта, який підпадає під частину 3 статті 3 ЗУ «Про оцінку впливу на довкілля» — друга категорія планової діяльності та об’єктів, які можуть мати значний вплив на довкілля)?

Примітка. Під екологічну експертизу підпадали, але не проводили.

Відповідь експерта: В запитанні описана дивна ситуація. На жаль, не зазначено, чи отримано висновок комплексної експертизи та до якої групи об’єктів належить проект будівництва за класом наслідків (відповідальності).
Як могли отримати дозвіл на будівництво без висновку комплексної експертизи — незрозуміло. В самому запитанні є твердження, що експертизу потрібно було проходити.

Нижче описана реальна життєва ситуація. 

Доповнення до запитання: висновок комплексної експертизи отримали від філії ДП «Укрдежекспертиза» відповідної області. Клас наслідків — СС2. Як зазначено раніше, рішення про провадження планової діяльності отримано (отримано дозвіл на будівництво) в лютому 2018 року.

Уточнюємо запитання: В ЗУ «Про оцінку впливу на довкілля» зазначається (п. 2 ст. 17): «Дія цього Закону не поширюється на суб’єктів господарювання, які отримали рішення про провадження планованої діяльності до набрання чинності цим Законом, крім випадків, передбачених пунктом 22 частини другої та пунктом 14 частини третьої статті 3 цього Закону».

А ми отримали рішення про провадження планової діяльності після набрання чинності ЗУ «Про оцінку впливу на довкілля».

Наша діяльність відноситься до другої категорії видів планованої діяльності та об’єктів, які можуть мати значний вплив на довкілля та підлягають оцінці впливу на довкілля. (пп. 4 п. 3 ст.. 3 ЗУ «Про оцінку впливу на довкілля»).

Увага! Матеріал публікується частково! Повна версія – в рубриці АКТУАЛЬНІ РОЗ’ЯСНЕННЯ журналу «Екологія підприємства» № 7, 2018

Джерело: журнал «Екологія підприємства» № 7, 2018

Придбати електронний журнал «Екологія підприємства»
Придбати вигідний комплект видань
Свіжий номер журналу

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!