Новини

Повернутися до переліку новин

Що стимулюватиме енергоефективність промислових компаній найкраще: дослідження

Проектом «Консультування підприємств щодо енергоефективності» GIZ було проведено дослідження, в якому взяли участь 130 підприємств (17,6 % — великі, 31,2 % — середні, 36,8 % — малі та 14,4 % — мікропідприємства).

Проаналізовано вплив факторів, які мотивують до підвищення енергоефективності.

Ось, що було виявлено:

Додамо, підвищення тарифів на електроенергію та природній газ, коливання курсу валют, яке вплинуло на закупівельну собівартість сировини для промисловості стало критичним поштовхом до модернізації та екологізації підприємств, зокрема на впровадження енергоефективних заходів у провідних країнах світу.

Підвищення енергоефективності в промисловості є одним з пріоритетних факторів зниження виробничих витрат, забезпечення сприятливого соціально-побутового та поліпшення екологічного становища країни.

Для підвищення рівня енергоефективності в країні, на думку експертів, необхідно впровадити та розробити законодавство в галузі енергоефективності з конкретним переліком нових вимог в цій сфері, зобов'язань і фінансових стимулів. Також важливим кроком у цьому напрямку є розробка правил виробництва державних закупівель з урахуванням норм енергоефективності. Не слід забувати про фахову підготовку в галузі енергоефективності, тобто енергоаудиторів та інспекторів , які забезпечуватимуть застосування програми. Зосередити уваги також варто на впровадженні заходів щодо інформування споживачів та нарощування потенціалу в цій сфері.

Дізнатися більше про поточний стан та перспективи розвитку відновлюваної енергетики в Україні, а також про джерела фінансування «зелених» проектів можна вже 27 листопада.

Станьте учасником щорічної конференції «Енергоефективність у компаніях: можливості та рішення» у м. Київ (Radisson Blu Hotel, вул. Ярославів Вал, 22), 27 листопада, 09.30-16.00.

Захід буде організовано Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України за підтримки проєкту «Консультування підприємств щодо енергоефективності», уряду Німеччини та Професійної Асоціації екологів України.

Вхід вільний за умовою попередньої реєстрації

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!