Новини

Повернутися до переліку новин

Україна долучилася до Механізму спільного кредитування Японії «Joint Crediting Mechanism»

Ціль програми – через інвестиції японських організацій поширювати провідні світові технології для декарбонізації різних секторів економіки.

Відповідний Меморандум про співпрацю в рамках статті 6 Паризької угоди Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець підписав з японським колегою Іто Шинтаро у межах візиту Урядової делегації на чолі з Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем у Токіо для участі в японсько-українській конференції з економічного розвитку та відбудови.

Що це означає для України?

По-перше, доступ до японських технологій для зеленого відновлення. Крім того, підтримка у подоланні наслідків російської збройної агресії.

«Спільно з Японією працюватимемо задля впровадження кліматично-дружніх проєктів, відновлення деокупованих регіонів за “зеленими” технологіями; скорочення викидів; досягнення національно-визначеного внеску (частина скорочених викидів в Україні передається Японії, а частина залишається в Україні для досягнення НВВ)», – повідомляє Руслан Стрілець.

За словами Руслана Стрільця, механізм вже працює у 28 країнах. За 10 років його роботи зареєстровано 236 проєктів, з них 157 введено в експлуатацію. Наприклад, за програмами JCM були реалізовані проєкти з відновлювальної енергетики у Чилі, Таїланді, управління відходами у Мексиці, М’янмі, логістичні проєкти в Індонезії тощо.

Загалом, сьогодні у Токіо урядовці України та Японії в межах Конференції з економічного розвитку та відбудови підписали 56 документів. Серед них міжурядові угоди, меморандуми, домовленості між бізнесами та представниками місцевої влади.

Руслан Стрілець подякував Японії за багаторічну співпрацю та підтримку в часи війни та висловив впевненість, що наші спільні проєкти матимуть велике майбутнє.

Джерело:  Міндовкілля

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!