Новини

Повернутися до переліку новин

Уряд ліквідував дві морські екологічні інспекції

Уряд на засіданні 29 січня прийняв постанову, якою ліквідовуються дві морські екологічні інспекції Державної екологічної інспекції України — Державна Азовська морська екологічна інспекція та Державна екологічна інспекція Кримсько-Чорноморського округу.

Метою створення інспекцій було посилення екологічного контролю у портах. Але замість належного контролю, почали поступати численні скарги з боку міжнародних судноперевізників та виникати скандали через безпідставну затримку суден представниками екоінспекції, що слугувало приводом до вимагання хабарів.

Крім того, за інформацією Адміністрації морських портів України, інспекція не реагує на їх виклики щодо фіксування випадків забруднення акваторії. Через саботування діяльності щодо керівників інспекцій розпочато дисциплінарні провадження

За весь час існування інспекції не виправдали покладених завдань, а держава зазнала лише збитків та іміджевих втрат.

Також підставою для такого рішення стала Концепція реформування системи державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища.

Основні напрямки:

  • Ліквідація територіальних органів Держекоінспекції, у тому числі зазначених морських екологічних інспекцій, з передачею їх функцій міжрегіональним територіальним органам Держекоінспекції;
  • Ліквідація корупційних чинників, які мали місце на постах екологічного контролю в пунктах пропуску через державний кордон, до внесення Законом України від 06.09.2018 №2580 змін до Митного кодексу України та деяких інших законів України щодо запровадження єдиного вікна та оптимізації здійснення контрольних процедур при переміщенні товарів через митну територію України.

Функції з екологічного контролю у Чорному та Азовському морях будуть передані до обласних інспекцій Донецької, Одеської, Херсонської, Запорізької та Миколаївської областей, а Мінекоенерго буде здійснювати моніторинг зазначеної діяльності.

Джерело: офіційний портал Мінекоенерго

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!