Новини

Повернутися до переліку новин

В ЄС домовилися про заборону одноразового пластику

В Європейському Союзі досягнута домовленість про заборону одноразових пластикових тарілок і столових приладів, соломинок для пиття, тонких пакетів та інших виробів із пластику разового користування. В середу, 19 грудня, представники Європейського парламенту і країн ЄС узгодили деталі заборони, спрямованої на скорочення пластикових відходів, про це повідомили в уряді Австрії, яка в даний час головує в ЄС.

«Великий крок в боротьбі проти забруднення пластиковими відходами», - написала в мікроблозі Twitter австрійський міністр сталого розвитку та туризму Елізабет Кёстінгер.

Цілий ряд одноразових продуктів, альтернативи яким вже існують, повинні бути повністю заборонені в ЄС з 2021 року. Через п'ять років після вступу даних правил в силу пластикові пляшки будуть продавати тільки з прикріпленими до них кришками. Крім того, ряд одноразових продуктів, що містять деяку кількість пластику, зокрема вологі серветки, в обов'язковому порядку будуть супроводжуватися вказівками про негативну дію на навколишнє середовище.

В кінці жовтня за відповідну пропозицію Єврокомісії проголосував Європарламент. За планами, до кінця 2025 року 90 відсотків одноразових пластикових пляшок повинні підлягати переробці.

За даними Європарламенту, на частку пластика доводиться три чверті всього сміття в світовому океані. В ЄС одноразові вироби з пластику складають приблизно половину обсягу сміття на пляжах. 

Джерело: ІА «Україна Комунальна»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!