Новини

Повернутися до переліку новин

Вірменія почала відмовлятися від пластикових пакетів

У Вірменії стартував процес заборони на використання одноразових пластикових пакетів. Першим містом, де пластик буде заборонений, стане Талін Арагацотнської області країни.
Як повідомляється, ініціатива міністерства передбачає заборону на одноразовий пластик у окремому місті, далі - області, далі - по всій країні. В рамках програми передбачається роздача жителям багаторазових тканинних пакетів.

Читайте також: Чилі першою в Південній Америці заборонила поліетиленові пакети

Зазначається, що у ході процесу у громаді проведені слухання за участю жителів, представників бізнесу, міністерств та зацікавлених структур.

До слова, Київ може стати першим українським містом, де у роздрібних магазинах офіційно заборонять пластикові пакети, перш за все - одноразового використання. Київська міська рада в останніх числах грудня 2017 року звернулася до Верховної Ради з ініціативою ухвалити відповідний закон. Екологи та експерти з охорони здоров'я такого кроку очікували роками, адже, за приблизними підрахунками, один українець щорічно використовує до 500 поліетиленових пакетів - у десятки разів більше, ніж допускають європейські норми і вимоги багатьох інших країн.

Однак, ініціатива сподобалася не всім. Критики вважають, що слід спочатку розробити детальний план відмови від звичних методів упаковки і запропонувати покупцям гідну альтернативу.

Джерело: www.ukrinform.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!