Новини

Повернутися до переліку новин

Європейський союз ухвалив амбітні кліматичні цілі до 2030 року

На саміті Євросоюзу було ухвалене рішення щодо нових кліматичних цілей, які передбачають значне зменшення викидів CO2 до 2030 року. Згоди у цьому питанні учасникам саміту вдалося досягнути в ніч на п'ятницю, 11 грудня, повідомляє Deutsche Welle з посиланням на інформагентство Reuters.

Нові цілі є досить амбітними: європейські лідери вирішили, що викиди CO2 до 2030 року у порівнянні з 1990 роком необхідно скоротити щонайменше на 55%. Рішення дозволило встановити нову планку для країн ЄС на шляху до досягнення так званої кліматичної нейтральності у 2050 році. Ця мета визначена Європейською Комісією як пріоритетна. Раніше Євросоюз до 2030 року планував скоротити викиди CO2 на 40% у порівнянні з показником 1990 року.

Однак прийняття рішення не далося легко. Його ухваленню передували напружені переговори із Польщею, Чехією і Угорщиною, які вимагали більшої фінансової підтримки, щоб переорієнтувати їхню переважно вугільну енергетику на виробництво електроенергії з відновлюваних джерел.

Боротьба з глобальним потеплінням і захист клімату – пріоритетні питання під час головування Німеччини у Євросоюзі, що розпочалося 1 липня 2020 року. Президентка Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн (Ursula von der Leyen) привітала рішення Європейської Ради.

Втім, ухвалене на саміті ЄС рішення уже розкритикували представники природозахисних організацій у Німеччині, повідомляє інформагентство AFP. Вони вважають його «недостатнім» у боротьбі зі змінами клімату. За їхніми словами, для досягнення цілей, визначених Паризькою кліматичною угодою, до 2030 року необхідне скорочення викидів на 65%.

Джерело: Deutsche Welle.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!