Новини

Повернутися до переліку новин

З’явилася надія, що полігони твердих побутових відходів стануть менш небезпечними!

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства своїм наказом від 21.12.2017 № 332 «Про затвердження Змін до Правил експлуатації об’єктів поводження з побутовими відходами»  внесло зміни до  Правил експлуатації об’єктів поводження з побутовими відходами, затверджених наказом Мінрегіонбуду від 04 травня 2012 року № 196 та зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 24 травня 2012 року за № 821/21133.

Так, встановлено порядок експлуатації об’єктів спалювання побутових відходів.

Визначено, що установка побічного спалювання побутових відходів - це стаціонарна або мобільна технічна одиниця, що використовує побутові відходи як звичайне або додаткове паливо, призначенням якої є утворення енергії чи виробництво матеріальних продуктів.

Встановлено, що перед передачею побутових відходів на об’єкти спалювання побутових відходів забезпечується роздільний збір окремих складових побутових відходів у джерелах їх утворення відповідно до Методики роздільного збору побутових відходів.

Відходи повинні подаватися до системи спалювання тільки після досягнення в ній температури не менше 850°С. Також при експлуатації устаткування димові гази після останньої подачі повітря повинні нагріватися до температури понад 850°С і знаходитися при ній не менше двох секунд.

Побутові відходи не подають в камеру спалювання:

  • якщо не досягнута і не підтримується температура не менше 850°С;
  • якщо результати безперервних вимірів показують, що перевищені величини гранично допустимих викидів;
  • у разі порушень режиму спалювання.

При спалюванні побутових відходів постійно здійснюють контроль об’ємної витрати повітря, яке подається в камеру згорання, температури спалювання, концентрації кисню, оксиду вуглецю у відхідних (димових) газах, температури і вмісту пари.

Досліджувати грунт у межах санітарно-захисної зони (на відстані 50, 100, 200 і 500 м) будуть не рідше двох разів на рік.

Вміст забруднюючих речовин в стічних водах, які утворилися на об’єктах спалювання побутових відходів, не повинен перевищувати ліміт скидання забруднюючих речовин, встановлений відповідно до:

  • дозволу на спеціальне водокористування у разі скидання до водних об’єктів;
  • місцевих правил приймання стічних вод у разі скидання стічних вод від вказаних об’єктів у системи водовідведення населених пунктів.

Не допускається:

  • розбавлення стічних вод з метою досягнення показників гранично допустимих скидань;
  • об’єднання промислових стічних вод до їх попереднього очищення з побутовими стічними водами.

Шлак і золу від спалювання побутових відходів захороняють на полігоні побутових відходів відповідно до Правил експлуатації полігонів побутових відходів або утилізують.

Також передбачено, що нові працівники таких підприємств, коли їх приймають на роботу, зобов’язані проходити інструктаж із питань цивільного захисту, пожежної безпеки та дій у надзвичайних ситуаціях. Решта працівників мають проходити такий інструктаж щорічно.

Джерело: журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!