Статті

Повернутися до переліку cтатей
Спеціальне водокористування

Технічна експлуатація водозабірних свердловин систем питного водопостачання: організаційна структура, технічна документація та звітність

Вибір підземного питного джерела водопостачання є одним з найбільш відповідальних завдань при облаштуванні системи водопостачання, оскільки воно визначає значною мірою характер самої системи, наявність у її складі тих чи інших споруд, і як наслідок, вартість і будівництва, і експлуатації. Яка повинна бути організаційна структура та технічна документація? З’ясовуємо в матеріалі. 

Технічна експлуатація систем водопостачання та водовідведення здійснюється виробниками згідно із Водним кодексом України, Кодексом України про надра, законами України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Про питну воду та питне водопостачання», «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про охорону праці», «Про житлово-комунальні послуги», іншими нормативно-правовими актами, а також державними будівельними нормами і правилами, державними санітарними нормами і правилами.

Технічна експлуатація систем водопостачання та водовідведення повинна забезпечувати безперебійну і надійну роботу всіх споруд при високих техніко-економічних і якісних показниках з урахуванням вимог охорони водойм від забруднення стічними водами і раціонального використання водних ресурсів.

Вибір підземного питного джерела водопостачання є одним з найбільш відповідальних завдань при облаштуванні системи водопостачання, оскільки воно визначає значною мірою характер самої системи.

...
Читати повністю

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!