Новини

Повернутися до переліку новин

10 років на теренах екотрансформації підприємств: відгуки читачів журналу

У липні 2012 року було надруковано перший журнал для екологів підприємств України.

Колеги, в 2022 році журналу «ЕCOBUSINESS. Екологія підприємства» виповнюється 10 років! До ювілейного дня народження читачі надсилають вітання та відгуки, якими ми залюбки ділимося сьогодні!

Нині – це b2b видання, яке  читають щомісяця спеціалісти понад 7000 суб’єктів господарювання. Ми зацікавлені в актуальних і змістовних статтях, що несуть практичну користь та які ґрунтуються на сучасному законодавстві. Матеріали, які можуть надати реальну допомогу інженерам-екологам, екологам-юристам, координаторам систем екологічного менеджменту на підприємствах і консультантам по їх впровадженню. Тому вже 10-й рік поспіль кропітливо працюємо над наповненням журналу корисною і важливою інформацією.

Який журнал очима читачів, дізнаємося від них:

Ярослав Мелько, інженер з охорони праці ТОВ «ЕН СІ ІНЖИНІРИНГ УКРАЇНА»

«Потрібний журнал. На найвищому рівні. Порушує актуальні питання. Багато користі».

Наталія Яценко, інженер з охорони навколишнього середовища ДП «ХЕРСОНСЬКИЙ ОБЛАВТОДОР» ВАТ «ДЕРЖАВНА АКЦІОНЕРНА КОМПАНІЯ «АВТОМОБІЛЬНІ ДОРОГИ УКРАЇНИ»

«Наше підприємство є передплатником журналу уже три роки. Велика подяка за цікаве та корисне наповнення цього унікального видання, що стало незамінним помічником у роботі. Окремо дякуємо за наявність зворотного зв'язку. Передплату на наступний рік уже оформили. Всього найкращого у новому році».

Євгенія Качоровська, інженер з охорони навколишнього середовища «ОПТІМА-ФАРМ», ЛТД СП

«Дякую за журнал «Екологія підприємства». Цінне ексклюзивне видання для будь-якого еколога підприємства, де є багато корисної інформації: новації у законодавстві, нормативних актах та ін.

Дякую всім, хто бере безпосередню участь у створенні такого журналу.

Журнал «Екологія підприємства» — настільна книга фахівця з охорони навколишнього середовища.

Вельми вдячна вам і сподіваюся на подальшу співпрацю».

Лариса Коваленко, заступник головного інженера МКП «ХМЕЛЬНИЦЬКТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО»

«Я справді задоволена тим, що в 2021 році наше підприємство оформило передплату на журнал «Екологія підприємства». Це вперше ми оформили передплату, і на багато питань, які виникають у процесі роботи, я знаходила відповідь на сторінках видання, за що дуже вдячна редакції. Журнал корисний, законодавство постійно змінюється, про що на шпальтах періодично повідомляється, а це дозволяє нам вчасно реагувати. Дякую за роботу».

Людмила Коробейник, інженер з охорони навколишнього середовища ТОВ «ЮНІГРАН»

«На посаді еколога загалом пропрацювала понад 20 років, і в ту пору щодо методичних рекомендацій доводилося самотужки відшукувати інформацію про законодавчі зміни. Керівництво підприємства (посаду еколога започатковано з 2018 року) у першій розмові з головним інженером нагадало, що на вітчизняному ринку мас-медіа є журнал «Екологія підприємства», і наше підприємство одразу оформило передплату. Коли надійшов перший екземпляр, відкриваю першу сторінку — це вступна частина від шеф-редактора журналу Людмили Циганок, перечитую і захоплююсь. Цьогоріч познайомилася з нею особисто. Адже видання — це неабияка знахідка для роботи еколога. Використовую, проводжу навчання з начальниками цехів та дільниць. Бачу, що люди часом не розуміються на таких поняттях, як джерела викидів, виробничі відходи тощо. І тут якраз стає у пригоді Ваш журнал, бо дуже багато надається інформації для роботи еколога. Читай і застосовуй, а коли виникають запитання — надсилай, як тобі зручно. Бажаю Вам творчої наснаги».

Марія Лопушанська, еколог ТОВ «ЗАХІДНАДРАСЕРВІС»

«Журнал дуже класний і дуже доречний. Знайшла чимало цінної інформації на шпальтах видання».

Галина Романина, еколог ТЗОВ «МЕБЛІ-СЕРВІС»

«Вітаю, мої любі ECOBUSINESS Group!

 Екологом підприємства я працюю не так уже й давно. Для мене журнал «Екологія підприємства» як настільна книга. Людина, яка обрала професію еколога, потребує постійного вдосконалення і навчання. Саме завдяки цьому виданню еколог буде озброєний достовірною інформацією і необхідними знаннями. ДОБРЕ, ЩО ВИ Є!».

Анна Котенок, еколог КОМУНАЛЬНЕ ВИРОБНИЧЕ ПІДПРИЄМСТВО «ТЕПЛОЕНЕРГО» М. ГОРІШНІ ПЛАВНІ»

«Журнал «Екологія підприємства» дуже допомагає професійним екологам в їх непростій ситуації. Дуже важливим є те, що редакція приймає запитання від передплатників та публікує експертні відповіді на них на шпальтах видання. Дякуємо, що Ви є! Чекаємо на нові корисні матеріали!».

Ігор Сисуєв, ФОП

«Чудовий журнал, читаю його як бестселер». 

Ларіонова Наталія, інженер з охорони навколишнього середовища Київського національного університету  імені Тараса Шевченка

«Про дівчинку, яка всього боялась» - героїнею  саме  цієї дитячої книжки Н. Забіли, зазвичай, відчуває себе випускник-еколог, що  вперше прийшов працювати на підприємство.  І тут у нагоді стає журнал, статті для якого написані досвідченими екологами інших організацій.

 «Екологія підприємства» - джерело актуальної  інформації для ефективної роботи еколога організації будь-якої форми власності.

У журналі щомісяця надається оновлена інформація про зміни у природоохоронному законодавстві, що є надзвичайно важливим для еколога, незалежно від досвіду роботи.  

«Практикум еколога» - розділ журналу, у якому експерти надають відповіді на запитання, які найбільше хвилюють екологів підприємств. Саме завдяки цьому розділу багато речей стають зрозумілими, а наведені приклади можуть бути використані у власній практиці.

Журнал «Екологія підприємства» має бути на столі  у кожного фахівця, який займається організацією природоохоронної роботи  на підприємстві!»

Сергій Горб, інженер з охорони навколишнього середовища АТ «Гідросталь»

«Наше підприємство — Акціонерне товариство «Гідросталь», є багаторічним підписувачем журналу «Екологія підприємства».

За цей час журнал зарекомендував себе як передовий наклад в Україні в висвітленні проблем екології нашої країни.

В кожному номері журналу знаходимо відповіді на питання природоохоронного законодавства, роз'яснення з організації роботи з питань екології на підприємстві, вирішення інших практичних питань.

Велика шана колективу журналу за їхню працю».

Людмила Шевчук, інженер з охорони навколишнього середовища ПрАТ «Волиньобленерго»

«Журнал допомагає знайти нам відповіді на наші запитання ще з 2017 року.

Це маленька шпаргалка для еколога на підприємстві. Завдяки журналу неможливо пропустити важливі кроки та інновації у галузі екології. Завдяки регулярному моніторингу законодавства та роз’ясненням до нього можна спрогнозувати подальші дії еколога в своїй роботі та не загубити важливих НПА.

У розділі « Практикум еколога» та «Екошпаргалка» втіленні покрокові дії у реалізації тих чи інших завдань, які стоять перед екологом у роботі. Також завдяки журналу можна легко та зручно слідкувати за екологічною безпекою за межами свого підприємства, а також отримувати відповіді та консультації на свої запитання».

Надія Збаровська, провідний фахівець з екології та виробничої безпеки у Приватному акціонерному товаристві «Імперіал Тобакко Продакшн Україна», експерт з екологічних питань, внутрішній аудитор систем ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001

«Моє перше знайомство з журналом «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» відбулося виважено ще у 2012 році.  На той час це був журнал  «Екологія підприємства». Я еколог-практик. І як завжди, у практичній роботі виникає безліч питань пов’язаних з колізією законодавства або ж з практичним застосуванням законодавчих актів.

Я проаналізувала які  екологічні журнали були на той час і вибрала саме журнал «Екологія підприємства», так як це був дійсно практично корисний  журнал.

Зі зміною редакційної колегії та головного редактора журналу Людмили Циганок відбулися і зміни, які привнесли в журнал безліч корисних практичних елементів та створили платформу екологічних рішень для екологів, практичного досвіду.  Крім цього, завдяки Професійній асоціації екологів України екологи мають можливість вносити зміни до проектів законів чи підзаконних актів, створювати нове екологічне законодавство з застосуванням практичного досвіду. Наразі журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»  - це практичний порадник для мене і для кожного еколога практика, це платформа екологічних рішень та практичного досвіду. Хоча я в практичній екології вже понад 20 років, але іноді виникають питання у практичному застосування деяких змін чи цікаво отримати думку колег, як вони впроваджували певні зміни у законодавстві, чи застосовували на практиці ситуації, що виникають у повсякденній роботі еколога.

З своєї практики знаю, що журнал ECOBUSINESS «Екологія підприємства» це настільна книга еколога початківця. Бо на сьогодні черпати таку кількість знань можна саме з цього інформаційного поля.

Якось теж спробувала себе у якості експерта журналу, поділилася своїми знаннями з колегами. Виявилося, що це корисно. Так почалася більш тісна співпраця з журналом. Пишаюся, що експертом журналу. Дякую шеф- редактору журналу Людмилі Циганок та редакції журналу, що надали можливість викласти свій набутий досвід на сторінках журналу, допомогти колегам. Усім своїм студентам екологам  раджу черпати знання саме з цього журналу.

Спільними зусиллями до чистого довкілля!»

Іван Паламарчук, досвід роботи у сфері екології — 20 років на керівних посадах (заступник начальника управління з ОНПС, начальник екологічної інспекції в області)

«З часу мого першого знайомства з виданням змінилося надзвичайно багато.

Я познайомився з цікавими та відданими любимій справ людьми, експертами, колективом видання.

Про нас знають по всій Україні. Відкриваю і для себе багато нового. Постійно навчаюся. Започатковано справжню школу екологів.

І мабуть найголовніше – ми почали впливати на екологічну політику України! Так тримати!!!

Всіх вітаю з ювілеєм!!!»

Людмила Хоміч, адвокат, спеціалізація природоохоронне законодавство

«Моє знайомство з журналом розпочалося із знайомства з його шеф-редактором Людмилою Циганок 1 грудня 2017 року.  Я мала питання щодо процедури ОВД, а Людмила відразу запропонувала їх викласти в січневому номері.

Часовий проміжок нашої співпраці лише 2,5 роки, але за змістом це взаєморозуміння з самого початку з півслова, підтримка і реалізація ініціатив, у тому числі тих, які в подальшому виходять в черговому номері журналу.

Сьогодні журнал це  унікальна платформа рішень, наповнена інноваційними технологіями, порадами фахівців, оновленнями законодавства, роз’ясненнями та позиціями органів державної влади, можливістю мати оперативну консультативну підтримку з провідними спеціалістами галузі на кожному кроці діяльності.

Впевнена, що всі причетні до журналу: як передплатники, так і автори, визнають, що функціонал журналу постійно розвивається, і що такий актуальний, повний та ефективний інструмент можливий лише за умови командної роботи його складу та незламної, драйвової волі шеф-редактора.

Але, які б вершини не були досягнуті, завжди відкриваються нові горизонти. Тому, в наш день —  день народження журналу,  бажаю нових горизонтів, ефективної команди і задоволення на шляху!!!»

Оксана Сакун, еколог КП”Міськводоканал” Сумської міської ради

«Ось уже рік я щомісячно отримую за передплатою Ваш журнал. Хочу сказати, що це незамінний помічник для еколога на підприємстві. На сайті можна знайти найсвіжіші та найактуальніші новини в області природокористування, а журнал — паперова версія, завжди перебуває під рукою. Дуже дякую вам за вашу  роботу та за допомогу у моїй роботі. Залишаюся з Вами і надалі із задоволенням!»

Лариса Беспала, інженер з ОП, інженер-еколог, ПрАТ «Промвибух»

«Регулярно читаю  журнал «Екологія підприємства» з 2019 року. Подобається його читати, так як всі статті дуже цікаві, показаний міжнародний досвід. Багато статей допомогли мені в роботі, тому що я початківець-еколог. Всі статті мають посилання на нормативні документи.

За можливості намагаюся брати участь в семінарах. Конференція по ОВД, яка проходила 17 червня 2020 року, перевершила мої очікування: всі доповідачі — висококваліфіковані у сфері екології.

Я задоволена співпрацею з виданням.»

Ганна Бойченко, інженер з охорони навколишнього середовища ТОВ “М-КВАДРО”

«З 2019 року є передплатником та читачем журналу «ECOBUSNESS».

«ECOBUSNESS» — цікавий та корисний журнал! В ньому завжди можна знайти новини, зміни законодавста, реальні приклади проектів, направлених на охорону навколишнього середовища.

Журнал можна переглянути як в друкованому вигляді, так і в мережі Інтернет, що є дуже зручно в наш час!»

Наталія Абарьонова, начальник відділу ОП ТОВ «ВИНАЛЬ»

«Читаю на регулярній основі журнал «Екологія підприємства» з 2018 року. Подобається те, що статті об’ємно охоплюють матеріал, змістовні, наявність посилань на законодавство.

Семінари досить професійно організовані, теми цікаві, спікери — дійсно професіонали своєї справи. Я дуже задоволена співпрацею з виданням».

Владислава Білодід, заступник головного метролога ПрАТ «Кредмаш»

«Наше підприємство ПрАТ «Кременчуцький завод дорожніх машин» передплачує ваш журнал «Ecobusiness. Екологія підприємства»  вже декілька років поспіль. Публікації в журналі дуже корисні, особливо для екологів-практиків, так як допомагають детально розібратися в найактуальніших питаннях, вичерпні відповіді на які не завжди надають навіть державні структури, які займаються питаннями моніторингу та охорони довкілля. Ще дуже зручно, що окремій темі присвячений практично цілий номер, а іноді й два. Це дає змогу зекономити час на збір інформації з різних джерел, є можливість отримати вичерпну інформацію по тому чи іншому питанню з посиланнями на офіційні джерела в одному місці (у відповідному номері журналу). Також подобається рубрика «Практикум еколога» за інтерактивність, тобто можливість поставити запитання та отримати на нього  відповідь.

Неодноразово наші фахівці з екологічної служби підприємства брали участь в організованих вашим журналом заходах. Останній захід, в якому брали участь заступник головного метролога Білодід Владислава Анатоліївна та інженер-лаборант з охорони навколишнього природного середовища Солошенко Вікторія  Олександрівна, відбувався в  Одесі – це ІV Всеукраїнський екофорум-2019 екологів підприємств. Крім чудової організації заходу, в учасників була можливість обмінятися досвідом з колегами з інших міст, а також отримати нові контакти для подальшої співпраці.

Бажаємо вашому журналу успіху!»

Ольго Нигальчук, ТОВ «Олсидз Блэк Си»

«Наша компанія протягом кількох років виписує Ваш журнал. Раді, що Ви змогли поєднати в одному журналі теми, що хвилюють Підприємство та варіанти рішень для скрутних ситуацій, що виникають на шляху виробничої діяльності. Надихає розділ, де українські підприємства діляться своїми кейсами.

Бажаємо журналу нових цікавих публікацій, творчих успіхів та видавничого довголіття».

Тамара Чеберяк, еколог ПрАТ «СЛАВУТСЬКИЙ СОЛОДОВИЙ ЗАВОД»

«Я є користувачем журналу, моя особиста думка:                                

Важливе і цінне – моніторинг законодавства, детальний розгляд актуальних для підприємства, питань з практичними рекомендаціями. При роботі з розділами журналу допомагають рекомендації , на що звернути увагу. Також розділ «Практикум еколога». Коли знайомишся з проблемами на інших підприємствах, знаєш, як вирішувати свої. З журналом зручно працювати – все важливе виділено. І головне, коли виникають проблеми, або заходиш в глухий кут, знаєш куди звернутись по допомогу – отримуєш відповідь вчасну і фахову.

Наше підприємства приймало участь у багатьох семінарах. В основному вони були з малим к.к.д. Семінар, в якому приймала участь, проводив Валентин Щербина. Фахово, з практичними рекомендаціями. Розгляд проблем, з якими зустрічаєшся на підприємстві. На всі запитання присутніх було надано вичерпні відповіді.

 Успіхів в роботі колективу журналу!»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!