Новини

Повернутися до переліку новин

15 травня – Міжнародний день захисту клімату

Щорічно в усьому світі 15 травня відзначається Міжнародний день захисту клімату. Заснування цього екологічного свята стало відповіддю на заклик метеорологів захищати  клімат як важливий ресурс, що впливає на добробут нинішніх і майбутніх поколінь.

Збереження клімату – одна з глобальних проблем, які сьогодні стоять перед людством. Зміна погодних умов на планеті, природні катаклізми, глобальне потепління та підвищений  вміст озону в атмосферному шарі – все це веде до погіршення клімату Землі і, як наслідок, негативно позначається на стані природних ресурсів та збалансованому розвитку держав.

До числа основних проблем, які ведуть до незворотних кліматичних змін на планеті, відноситься підвищення концентрації парникових газів в атмосфері. Вперше це явище обговорювалося на світовому рівні в 1992 році – на Саміті Землі в Ріо-де-Жанейро. Представники  понад 180 країн світу  підписали рамкову Конвенцію ООН про зміну клімату (РКЗК). Це угода визначила загальні принципи дій держав, які спрямовані на стабілізацію парникових газів в атмосфері на рівні, який не загрожує кліматичній системі Землі глобальним антропогенним впливом.

Давайте разом  оберігати наше майбутнє, свідомо ставитися до стилю свого життя, охороняти навколишнє природне середовище, адже збереження клімату Землі залежить  від кожного жителя планети.

Джерело: журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!