Новини

Повернутися до переліку новин

АКЦІЯ до 7 лютого. 26 січня — Всесвітній день екологічної освіти

Всесвітній день екологічної освіти (The World´s Environmental Education Day) бере свій початок з 1972 року, з Декларації Конференції Організації Об’єднаних Націй з проблем навколишнього середовища. Вперше був відзначений в Стокгольмі (Швеція) в червні 1972 року. Проте з 1975 року, коли в Белграді відбувся Міжнародний семінар просвітницької діяльності з питань навколишнього середовища, і де була видана Белградська хартія екологічної освіти, проголошуючи свої глобальні цілі, кожного року 26 січня цей день відзначається на міжнародному рівні.

Екологічна освіта та виховання має вирішальне значення для сприяння сталого розвитку та підвищенню потенціалу населення для участі в питаннях, пов’язаних з охороною навколишнього середовища і розвитку. Освіта виступає як центральний елемент, який підкреслює необхідність сприяння досягненню значних змін в індивідуальних і колективних моделях поведінки людини і сфери споживання.

Всесвітній день екологічної освіти є можливістю досягнення масивної сенсибілізації для захисту нашої природної спадщини.

Форми екологічної освіти дуже різноманітні. Наприклад, в Центрі еколого-натуралістичної творчості екологічну освіту вихованці отримують завдяки екопрезентаціям, екскурсіям, спостереження за птахами, участю у міських та Всеукраїнських конкурсах; проектах за підтримки міжнародних організацій, таких як ООН та ПРОООН, ПМГ ГЕФ, акціях щодо вирішення проблеми відходів;практичних заходах з озеленення міста тощо. «Майбутнє творимо разом» – під таким гаслом працюють вихованці ЦЕНТУМ. Тільки разом ми сила, яка досягне певного evaluated рівня екологічної свідомості і поведінки задля сталого розвитку довкілля.

Джерело: Ecoosvita.org.ua


З питань участі:
0 800 215 522 (безкоштовно в межах України)
+38 066 690 87 10 (WhatsApp, Viber, Telegram)
sales@techmedia.com.ua


Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!