Новини

Повернутися до переліку новин

3 проблеми зі стічними водами, які можуть подолати перистальтичні насоси

Це простий життєвий факт: там, де вода використовується в промислових цілях, утворюється стічна вода, яку потрібно очищати або відправляти на утилізацію. У зв’язку з тим, що перекачувальні насоси відіграють ключову роль у процесах очищення, утилізації та утилізації стічних вод, головною проблемою для операторів установок стає визначення найкращої насосної технології для експлуатації.

Загалом існує три особливих проблеми, які насос повинен подолати під час роботи зі стічними водами, і всі вони можуть бути нейтралізовані за допомогою включення та використання перистальтичних (шлангових) насосів:

  • Сумісність матеріалів. Забруднена технологічна вода – незалежно від того, чи буде вона відправлятися з заводу через операцію з утилізації чи регенеруватись для подальшого використання – має бути очищена. Часто процес очищення передбачає використання абразивних, корозійних або токсичних хімікатів. Багато з цих хімічних речовин є кислотами, які можуть пошкодити змочені компоненти насоса, якщо вони матеріально несумісні. У цьому випадку єдиною технологією перекачування, яка може бути використана, є така, у якій усі компоненти, що контактують із рідиною для чищення, не піддаються пошкодженню абразивними чи корозійними хімікатами.
  • Утримання продукту. Це йде рука об руку з сумісністю матеріалів. Хімічні речовини, які порушують цілісність змочених компонентів насоса, можуть призвести до пошкодження, що призведе до утворення шляхів витоку. Витоки насосів викликають ще більше занепокоєння, коли рідина, що витікає, є небезпечною або небезпечною для людини та навколишнього середовища.
  • Розмір частинок. Багато різних типів речовин, не тільки хімічні, можуть забруднювати воду. Бруд, каміння, пісок і дрібні забруднюючі частинки – це лише деякі з речей, які призведуть до зупинки роботи насоса, якщо технологія не зможе перекачувати воду, насичену твердими частинками, без заїдань. Стічні води, у яких також багато частинок, також будуть більш в’язкими, а більш густі рідини буде важче перекачувати для певних типів технологій.

Технологія перистальтичних (шлангових) насосів пропонує конструктивні характеристики та спосіб роботи для успішної обробки стічних вод, які можуть містити високу концентрацію хімічних речовин, які важко утримувати та переносити.

Технологія відмінно справиться зі стічними водами, оскільки вони мають конструкцію без ущільнень. Ця конструкція забезпечує високонадійне утримання продукту, оскільки усуває будь-які потенційні точки витоку або забруднення, а також дозволяє насосам працювати всуху, самозаправлятися та мати низьку швидкість ковзання продукту.

Що стосується сумісності матеріалів, шланг насоса – єдиний компонент, який контактує з рідиною, що перекачується – може бути виготовлений із матеріалу, який був спеціально розроблений для сумісності з хімікатами, що використовуються для очищення стічних вод.

Шланги також можна вибирати на основі їхнього рівня «стійкості до втоми» або того, наскільки матеріал шланга здатний протистояти навантаженню та виходу з ладу під час роботи насоса через мільйони циклів перекачування. Шланг, який надто швидко вийде з ладу, призведе до зупинки насоса та, відповідно, до потенційно непомірних витрат на ремонт і заміну. Крім того, зі шлангів, які вийшли з ладу, їхній вміст буде витікати всередину заводу, що, знову ж таки, може становити небезпеку для персоналу підприємства та навколишнього середовища, якщо використовуються шкідливі хімікати.

Що стосується обробки частинок, насоси повинні бути розроблені для роботи з рідинами з в’язкістю, як у води, до в’язкості 70 000 сСт (352 000 SSU), тверді частинки розміром від 1,5 мм до 18 мм (0,06 дюйма до 0,71). дюймів) і м’які частинки розміром від 1,5 мм до 31 мм (0,06 дюйма до 1,22 дюйма).

Зважаючи на різноманітність питань щодо сумісності матеріалів, важливості утримання продукту та різної в’язкості та рівнів твердих частинок, насоси, які використовуються в операціях з обробки стічних вод, повинні бути достатньо швидкими та універсальними, щоб справлятися з різними умовами експлуатації. Через це перистальтичні (шлангові) насоси стали технологією першого вибору для операторів установок, які цінують високонадійну, безпечну, універсальну та екологічно чисту роботу насосів.

Увага! Вересневий номер журналу «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» № 9, 2022 має СПЕЦТЕМУ – «Трансформація водокористування та сталість води у промисловості» з найактуальнішою інформацією про:

  • Європейські водні директиви та процес їх імплементації в Україні
  • Вимоги законодавства, правила та відповідальність суб’єктів господарювання щодо раціонального водокористування
  • Кращі технології та обладнання
  • Сталість води: які компанії дають обіцянки і як вони можуть це зробити
  • Як максимізувати рентабельність інвестицій в обладнання для промислової очистки стічних вод
  • Судова практика

    Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

     

    Розсилка новин

    CAPTCHA
    Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
    X
    Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
    УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
    Забули пароль?
    X
    Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
    УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
    Забули пароль?

    Щоб отримувати всі публікації
    від сайту «ecolog-ua.com»
    у Facebook — натисніть «Подобається»

    ecolog-ua.com

    Дякую,
    не показуйте мені це!