Новини

Повернутися до переліку новин

5 червня – Всесвітній день охорони навколишнього середовища (День еколога)

Всесвітній день охорони навколишнього середовища – подія як для кожної людини, так і для всього світу. Це свято було започатковане ООН і відзначається щорічно 5 червня.

Його мета – привернути увагу людей до проблем довкілля, а також спонукати політиків та простих громадян в різних країнах вживати конкретних заходів щодо охорони довкілля, аби зростаюче навантаження на природні системи життєзабезпечення планети не сягнуло критичної точки.

Всесвітній день охорони навколишнього середовища – це зазвичай «народна подія», яку супроводжують такі барвисті видовища, як вуличні мітинги, паради велосипедистів, «зелені» концерти, конкурси творів у школах, висадження дерев, кампанії з регенерації відходів, прибирання території та інші заходи. У багатьох країнах цю щорічну подію використовують для ініціювання дій на політичному рівні, а також як можливість підписати або ратифікувати міжнародні конвенції з охорони навколишнього середовища.

З початку святкування в 1972 році жителі багатьох країн провели багатотисячні заходи, починаючи з прибирання території навколо свого будинку, висаджування дерев і закінчуючи боротьбою зі злочинами проти дикої природи. За ці роки тисячі людей з різних країн взяли участь у спеціальних заходах щодо захисту навколишнього середовища. І сьогодні цей День дає можливість кожному з нас прийняти на себе відповідальність за турботу про нашу планету й активно сприяти змінам.

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!