Новини

Повернутися до переліку новин

8-11 липня Українсько-Польською комісією з питань прикордонних вод відпрацьовано план подальшого співробітництва на транскордонних водних об’єктах

8-11 липня 2014 року перший заступник Голови Держводагентства Михайло Яцюк, який є Уповноваженим Кабінету Міністрів України з виконання Міжурядової Українсько-Польської угоди про співробітництво в галузі водного господарства на прикордонних водах, на запрошення Президента Національного управління водного господарства Республіки Польща взяв участь у XV засіданні Українсько-Польської комісії з питань прикордонних вод, яке відбувалося в с. Хочев (Республіка Польща).

Під час засідання зазначеною Комісією були розглянуті питання щодо планування заходів управління прикордонними водами; охорони прикордонних вод від забруднень; протиповеневого захисту, регулювання і меліорації; ліквідації надзвичайних забруднень прикордонних вод; гідрометеорології і гідрогеології та ін.

На основі заслуханих доповідей керівників робочих груп, заступників Уповноважених Урядів було констатовано, що огляд стану прикордонних водних об’єктів, відбори проб і оцінка якості вод, а також діяльність у галузі гідрометеорологічних спостережень і обміну даними здійснюються регулярно та на відповідному рівні.

За результатами обговорень Сторони погодились, що усі заходи здійснюються  відповідно до затверджених планів робіт і регламентів співпраці, носять офіційний характер і оформляються відповідним чином.

Детальніше:

Українсько-Польське співробітництво на прикордонних водах здійснюється на підставі «Угоди між Урядом України і Урядом Республіки Польща з питань водного господарства на прикордонних водах», яка  укладена 10 жовтня 1996 року у м. Києві. В основу Угоди покладені принципи Гельсінської «Конвенції про захист та використання транскордонних водотоків та міжнародних озер» щодо здійснення співробітництва  суміжними країнами на основі рівності та взаємності шляхом  укладання дво- та багатосторонніх угод для відпрацювання узгодженої політики, програм, стратегій, спрямованих на раціональне використання та охорону водних ресурсів, їх збереження для наступних поколінь. Дія Угоди  поширюється  на всі водогосподарські заходи, що здійснюються на прикордонних водах.

У рамках Угоди з метою належного її виконання створена двостороння Українсько-Польська Комісія з питань прикордонних, призначені Уповноважені та їх заступники, які організують та координують діяльність 5 спільних робочих груп з питань співробітництва на прикордонних водах.

Серед основних напрямків співпраці: управління водними ресурсами та їх використання, захист від шкідливої дії вод, охорона та моніторинг якості вод на засадах взаємовигідного двостороннього  співробітництва.

Міністерство екології та природних ресурсів України

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!