Новини

Повернутися до переліку новин

83% водопровідної води у світі містять пластик

За даними американської некомерційної медіаорганізації Orb Media 83% водопровідної води у світі містить частинки пластику. Найбрудніша вода в США, де пластик виявили у 94,4% зразках водопровідної води. Найменше пластику у європейських країнах – 72%. В рамках дослідження вчені вивчили понад 150 зразків води з-під крану з 14 країн світу.

У Лівані вміст пластикових волокон у зразках води склав 94%, в Індії – 82%, в Уганді – 81%, в Індонезії – 76%, в Еквадорі – 75%. Щодо США, то воду с пластиком виявили навіть у зразках з будівлі Конгресу, штаб-квартири Управління з охорони навколишнього середовища США та Trump Tower. Мікрочастинки пластику знайшли й у бутильованій воді. Ці частинки невеликі (менше 5 міліметрів). Вони потрапляють у воду внаслідок утилізації сміття: спочатку у відкриті водойми, а потім до водопроводів.

Якщо ви спитаєте людей, чи хочуть вони пити або їсти пластик, вони скажуть: звичайно ні, що за дурне питання, – сказала Шеррі Мейсон, одна з авторок дослідження та професор хімії в Університеті штату Нью-Йорк. – Це, ймовірно, не те, що б ми хотіли споживати. Але ми споживаємо пластик в нашій воді, пиві, соках... Ніхто не убезпечений від цього». 

Глава Orb Media Міллі Бінгем зазначила, що вчені не знають, які ризики для здоровя ма вживання води з пластиком. Однак відомо, що пластик поглинає токсичні хімічні речовини з морського середовища, а потім виділяє їх, коли їх з'їдають риби або ссавці. За її словами результати дослідження викликають тривогу, проте є надія, що це спонукає науковців до проведення досліджень, присвячених впливу пластику на здоров'я людини. 

Джерело: редакцiя журналу «Екологія підприємства»

Придбати журнал «Екологія підприємства»
Придбати вигідний комплект журналів
Придбати електронний журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!