Новини

Повернутися до переліку новин

Актуальні практичні питання охорони водних ресурсів. Відповідають експерти

Серед завдань та обов’язків фахівців з екобезпеки згідно посадової інструкції є складання встановленої звітності про виконання заходів з охорони довкілля, участь у роботі комісій з проведення екологічної експертизи діяльності підприємства тощо

Отже, до редакції журналу «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» потрапило таке питання від фахівця з екобезпеки:

При подачі звітності за формою № 2ТП-водгосп (річна) «Звіт про використання води за 20_ рік» Басейнове управління вимагає разом зі звітом подавати результати аналізів стічних вод. Але в звіті наявний лише об'єкт і водовідведення здійснюється в каналізаційну мережу міста тобто передача іншому водокористувачеві. Чи правомірна така вимога?

Відповідь:

Після здійснення діяльності в сфері водокористування кожен водокористувач обов’язково має подати відповідний звіт. Звіти про використання води за формою № 2ТП-водгосп (річна) подаються до організацій, що належать до сфери управління Держводагентства, за місцем здійснення водокористування.

Подача звіту є обов’язковою для водокористувачів, які здійснюють діяльність, пов’язану із забором та/або використанням води, скиданням зворотних (стічних) вод та забруднюючих речовин, а саме:

забирають воду з водопровідних мереж або інших систем водопостачання в обсязі від 20 метрів кубічних води на добу (у середньому протягом календарного року) і передають зворотні (стічні) води до систем водовідведення.

Згідно Порядку ведення державного обліку водокористування затвердженого наказом Міністерства екології та природних ресурсів України від 16.03.2015  № 78:

п.1.7. Звіт складається на основі даних первинного обліку водокористування згідно з показниками засобів вимірювальної техніки, результатів вимірювань показників якості води (не менше ніж один раз на квартал), які подаються до організацій, що належать до сфери управління Держводагентства, разом зі Звітом.

Таким чином, якщо діяльність підпадає під ознаки зазначені вище, вимога щодо надання разом зі Звітом результатів вимірювань показників якості води (не менше ніж один раз на квартал) є правомірною.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!