Новини

Повернутися до переліку новин

Андрій Мохник: переробка сміття – загальнодержавна проблема, вирішення якої вимагає спільних дій влади та бізнесу

Міністр екології та природних ресурсів Андрій Мохник обговорив проблему будівництва сміттєпереробного підприємства у Кіровограді з головою облдержадміністрації Олександром Пєтіком та Кіровоградським міським головою Олександром Саінсусом.

Проблема стихійних сміттєзвалищ на околицях населених пунктів є однією з найгостріших в Україні. Один із таких смітників, неподалік Інгульської шахти, яка знаходиться в Кіровоградській області,  став приводом для обговорення питання будівництва сміттєпереробних підприємств на цій території .

Голова Кіровоградської облдержадміністрації Олександр Пєтік розповів Міністру, що обласною програмою соціально-економічного розвитку на 2010 - 2015 роки передбачено будівництво сміттєпереробного заводу у Кіровограді, але підприємство досі існує лише у планах та програмах. Результат такого господарювання – місто завалене непотребом з усіх сторін.

Проект будівництва утилізаційного підприємства потужністю у 100 тис. тон на рік розроблений. Для будівництва виділено земельну ділянку площею 4 гектари, але вартість будівництва станом на 2013 рік становила більше 250 мільйонів гривень, яких місто не має, єдина надія – залучення інвестора та допомога держави.

Андрій Мохник наголосив, що дійсно, переробка сміття – загальнодержавна проблема, яка потребує вирішення.

«Кожне місто та містечко мають цю проблему. Її вирішенням мають стати інвестиційні проекти, адже держава не в змозі повністю забезпечити фінансування такого будівництва. І на прикладі європейських країн ми бачимо, що переробка сміття – це вигідний бізнес. Тому є необхідність пошуку інвесторів, які б реалізували такі проекти на основі спільного з державою фінансування,» - зазначив він.

Міністерство екології та природних ресурсів України

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!