Новини

Повернутися до переліку новин

АНДРІЙ МОХНИК РОЗПОВІВ ПРО РЕЗУЛЬТИ ДІЯЛЬНОСТІ МІНПРИРОДИ НА ШЛЯХУ ДО ЄВРОІНТЕГРАЦІЇ

2 вересня 2014 року відбувся брифінг Міністра екології та природних ресурсів України Андрія Мохника на тему «Результати діяльності Мінприроди  на шляху до Євроінтеграції», під час якого він детально розповів про зустрічі з міжнародними експертами, здобутки закордонних робочих візитів та співпрацю Мінприроди з Українськими законотворцями і представниками бізнесу.

Міністр також нагадав: «21 серпня  в Міністерстві екології та природних ресурсів  відбулося представлення Національної стратегії наближення (апроксимації) законодавства України до права ЄС у царині охорони довкілля. Реалізація Стратегії відкриє шлях до переговорного процесу щодо членства України у Європейському Союзі».

Серед іншого Андрій Мохник виділив візити до м. Женева, де проходила Шоста Нарада Сторін Конвенції про оцінку впливу на навколишнє середовище у транскордонному контексті (Конвенція Еспо) та до м. Маастрихт  - тут відбулася П’ята Нарада Сторін Конвенції про доступ до інформації, участь громадськості у процесі прийняття рішень і доступу до правосуддя з питань, що стосуються довкілля (Орхуська Конвенція),  та Друга сесія Наради Сторін Протоколу про Реєстр викидів та перенесення забруднювачів до Орхуської конвенції, а також підготовчі наради. 

Останню поїздку в Польщу (м. Торунь), де Міністр взяв участь у  семінарі, присвяченому формуванню енергетично-кліматичної політики, він прокоментував так: «Головною темою семінару було обговорення ефективної реалізації механізмів Кіотського протоколу до Рамкової конвенції Організації Об'єднаних Націй про зміну клімату. Наслідки зміни клімату зачіпають усі царини життя – від різних галузей економіки до стану довкілля – саме тому адаптація до цих змін має бути предметом обговорення на найширшому міжнародному рівні».

Міністерство екології та природних ресурсів України

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!