Новини

Повернутися до переліку новин

Бабак Тимко прогнозує тривалу зиму

Минулої суботи, 1-го лютого, відзначався День Бабака – улюблене свято майже у всьому світі. Вже традиційно склалося, що у Харківській області святкування проходять на біостанції Харківського національного універстету ім. В.Н. Каразіна, розташованої у с. Гайдари.

Кожного року до біостанції приїжджає багато гостей з різних куточків України. Не лишився осторонь такої події і Національний природний парк «Дворічанський» (Харківська область), адже на його території проживає одна з найбільших популяцій бабака в нашій країні. Парк вперше долучається до цього заходу, тому під час святкування директор НПП «Дворічанський» Височин М.О. презентував Парк присутнім журналістам та розповів про плани на майбутнє, серед яких є створення Дому бабака на території Парку.

Цього року найвідоміший в Україні бабак Тимко зробив ювілейний, десятий прогноз погоди. Через дуже низьку температуру, віщун сидів на руках у професора, д.б.н. Токарського В.А., знаного фахівця в області вивчення представників роду Mаrmota. Саме прогнозування полягає у тому, чи побачить бабак свою тінь. Цого року, Тимко побачив, а це обіцяє тривалу зиму та дуже коротку весну. Слід відмітити, що пухнастий синоптик майже ніколи не помиляється у своїх прогнозах. Спробував себе у віщуванні й маленький синочок Тимка, який поки не має власного імені: його прогноз свідчить, що цоього року буде гарний врожай на шишки!

Міністерство екології та природних ресурсів України

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!