Новини

Повернутися до переліку новин

«Бізнес готовий інвестувати в український енергетичний ринок», - Андрій Цимбал, керуючий партнер KPMG в Україні

Міжнародні та вітчизняні компанії готові інвестувати в український енергетичний ринок, але чекають здійснення певних кроків з боку уряду щодо реформування цього сектору та здійснення структурних реформ в Україні. Таку думку керуючий партнер KPMG Україна Андрій Цимбал висловив у ході панельної дискусії «Збільшення обсягів виробництва вітчизняного газу та нафти», що проходила в рамках IX Енергетичного Форуму Адама Сміта.

«Україна може здобути енергетичну незалежність та стати самодостатньою країною, збільшивши власний видобуток нафти та газу. Як міжнародні, так і українські компанії сьогодні готові інвестувати в технології та розвиток енергетичного сектору за умови впровадження урядом нового комплексного підходу до реформування існуючої системи. У разі якщо такі кроки не будуть здійсненні найближчими роками,  цей сектор економіки чекатиме стагнація», - сказав Андрій Цимбал. 

Цього року KPMG Україна став партнером Форуму IX Енергетичного Форуму Адама Сміта та панельної щодо збільшення обсягів видобутку газу та нафти. В обговоренні також взяли участь заступник голови Комітету з палива та енергетики Верховної Ради України Ольга Бєлькова, голова Державної служби геології та мінеральних ресурсів України Олег Кирилюк, голова правління, Укргазвидобування Олег Прохоренко, Генеральний директор «Нафтогаз» Ігор Щуров, виконавчий директор Асоціації виробників газу України Роман Опімах.

У ході дискусії були обговорені питання законодавчого регулювання енергетичної сфери та необхідні подальші кроки для стимулювання інвестицій у галузь, хід реалізації державних програм із геологічної розвідки та покращення доступу до геологорозвідувальних даних для нафтогазових компаній, плани розвитку найбільших газових операторів на ринку України тощо.  

Учасники панелі одноголосно заявляли про те, що для реалізації енергетичної стратегії необхідно створення сприятливого регулюючого клімату. Зокрема, серед наступних кроків були названі - впровадження прозорої системи отримання ліцензій через е-аукціони, зменшення строків та спрощення дозвільних процедур, необхідних для видобування газу, забезпечення відкритого електронного доступу до геоінформації для всіх учасників ринку, забезпечення справедливого ПСО для всіх учасників ланцюгу постачання газу.  

 IX Енергетичний Форум Адама Сміта проходить у Києві з 27 лютого до 1 березня 2018 року і є важливим майданчиком обговорення проблематики енергетичного сектору між владою та бізнесом. Подія має відобразити усвідомлення потенціальними інвесторами, державними компаніями, урядом, споживачами, міжнародними інститутами поточного прогресу на цьому шляху та зафіксувати найважливіші виклики і проблеми, до вирішення яких усім необхідно докладати зусилля у найближчі п’ять років.

KPMG – міжнародна мережа незалежних фірм, що надають аудиторські, податкові та консультаційні послуги. У офісах KPMG у 152 країнах працює  понад 189 000 професіоналів. KPMG працює в Україні та країнах СНД понад 25 років; зараз понад 4 500 спеціалістів працюють у 21 офісах компанії. Офіси KPMG відкрито у Києві та Львові.

KPMG здійснює свою діяльність в Україні з 1992 року і надає послуги у галузі аудиту, оподаткування, бухгалтерського обліку, а також консультаційні послуги з фінансових питань провідним вітчизняним та міжнародним підприємствам та організаціям. Ми використовуємо  інтелектуальний потенціал фірми у світовому масштабі та практичний досвід українських професіоналів для сприяння провідним компаніям у досягненні їх цілей.

Метою діяльності KPMG є перетворення професійних знань у реальну економічну вигоду в інтересах своїх клієнтів, співробітників і міжнародних ринків капіталу.

Контакти
Марина Кандюк
PR/Communications Manager
+380952884264

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!