Новини

Повернутися до переліку новин

Чи можна вивозити кубові залишки своїм транспортом на полігон ТПВ

Цей блок журналу передбачає розгляд найгарячіших запитань, що щомісяця надходять на адресу редакції.

Запитання:

Чи можна вивозити кубові залишки своїм транспортом на полігон ТПВ?

Відповідь:

Щоб точно відповісти на поставлене запитання, потрібно мати інформацію про клас небезпеки, фізичний стан, найменування за ДК 005-96 відходу тощо.

«Правилами перевезень вантажів автомобільним транспортом в Україні» затвердженими наказом Міністерства транспорту України від 14.10.97 N 363 обмежень щодо права власності на транспорт не встановлено, але він повинен відповідати певним вимогам. Тобто у використанні власного транспорту для перевезення відходів обмежень не існує. В той же час слід мати на увазі що для перевезення небезпечних відходів віднесених до Жовтого переліку відходів згідно Положення про контроль за транскордонними перевезеннями небезпечних відходів та їх утилізацією/видаленням затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України від 13 липня 2000 р. N 1120 необхідна ліцензія.

Правилами експлуатації полігонів побутових відходів затверджених Наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України 01.12.2010 N 435, зокрема п. 1.4 визначено, що на полігони побутових відходів дозволяється приймати побутові відходи (окрім рідких побутових відходів та небезпечних відходів у складі побутових відходів) з житлових будинків, адміністративних і громадських установ та організацій, підприємств торгівлі та громадського харчування, закладів культури і мистецтва, навчальних та лікувально-профілактичних закладів та інших підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності, вуличний та садово-парковий змет і листя, а також подрібнені будівельні відходи і промислові відходи III та IV класів небезпеки відповідно до санітарних правил та норм, шлак і золу від сміттєспалювальних заводів.

Тверді відходи IV класу небезпеки використовують на полігоні побутових відходів як ізолювальний матеріал у середній та верхній частинах полігона, а тверді відходи III класу небезпеки можуть складуватися разом з побутовими відходами з дотриманням особливих умов відповідно до санітарних правил та норм. Для їх тимчасового складування на полігоні облаштовують відповідні майданчики.

Отже, для вирішення вказаного питання Вам необхідно звернутися до підприємства яке здійснює експлуатацію полігону, на предмет можливості прийняття зазначеного відходу.

Джерело: журнал «Екологія підприємства» № 9, 2018

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!