Новини

Повернутися до переліку новин

Чи потрібно для проведення робіт на родовищі корисних копалин отримати дозвіл на зняття родючого шару ґрунту?

«ECOBUSINESS. Екологія підприємства» сприятиме консультуванню суб’єктів господарювання в умовах запровадження воєнного стану в країні та оперативно інформуватиме про всі зміни для ефективної роботи в частині природоохоронної діяльності.

На період дії режиму воєнного стану журнал «ECOBUSINESS.Екологія підприємства» доступний кожному передплатнику в електронному форматі — Живий Журнал - https://e.ecolog-ua.com/

Журнал ECOBUSINESS допомагає керівникам і екологам підприємств вирішувати щоденні практичні питання, а також підтримувати ефективну систему екологічної безпеки в такий непростий час

Переходьте за посиланням e.ecolog-ua.com й читайте свіжий випуск

Серед ключових питань, які ставили практики у лютому (відповіді на запитання шукайте у березневому випуску)

  1. Підприємство займається одночасно збиранням, вивезенням і захороненням відходів – міських змішаних. Це наш основний вид діяльності. Чи повинно підприємство заповнювати і перший розділ Звіту 1-відходи як виробник відходів, і другий розділ як спеціалізоване підприємство, що збирає і видаляє відходи? Чи треба підприємству враховувати ТПВ під час розрахунку Пузв?
  2. Виникло питання про правомірність повторної позапланової перевірки екологічною інспекцією. У квітні 2018 р. екологічною інспекцією було проведено планову перевірку. У грудні 2018 р. – позапланова перевірка. Мета: перевірка виконання підприємством розпорядження, виданого за результатами планової перевірки квітня 2018 р. У лютому 2022 р. на підприємство знову направлено позапланову перевірку. Мета: виконання підприємством розпорядження, виданого за результатами позапланової перевірки грудня 2018 р. Чи може екологічна інспекція проводити позапланові перевірки з одних і тих самих питань, які перевірялися у плановій та позаплановій перевірках?
  3. На підприємстві наявні склади для зберігання засобів захисту рослин та мінеральних добрив. Який перелік дозвільних документів, що необхідні для експлуатації цих складів?
  4. Підприємство планує провести розкривні роботи на родовищі корисних копалин. Чи потрібно для проведення цих робіт отримати дозвіл на зняття родючого шару ґрунту?
  5. Як часто потрібно вимірювати СО та димність на технологічному транспорті (трактор, навантажувач)? Які нормативні документи це регламентують?
  6. Який перелік документів щодо парникових газів необхідно мати на підприємстві? 
  7. На підприємстві утворені відпрацьовані мастила використовуються цим самим підприємством для приготування формувальної та стрижневої суміші. Розроблено технічну інструкцію та технічний регламент. Чи потрапляє підприємство під порушення екологічного законодавства у цьому випадку?
  8. Прохання надати роз’яснення щодо необхідності проведення процедури ОВД для підприємства, яке займається виготовленням пелет (пресує тирсу – побічний продукт підприємства, що розташовано поруч, додаючи воду та борошно). Підприємство має намір провести реконструкцію складського приміщення без зміни геометричних параметрів під меблеве виробництво («Реконструкція транзитного складу (виробнича споруда) меблевих підприємств під розміщення меблевого виробництва») та здавати в оренду для встановлення обладнання іншій юридичній особі, яка й буде виготовляти меблі. Основний вид діяльності підприємства згідно з Реєстром: «Виробництво інших виробів з деревини; виготовлення виробів з корка, соломки та рослинних матеріалів для плетіння».
  9. Яка періодичність і які необхідні умови перегляду й оновлення паспорта МВВ?
  10. У яких випадках можна віднімати 500 т від кількості фактичного обсягу викидів двоокису вуглецю (річний обсяг приблизно 10 тис. т)?

Відповіді на всі запитання тут>>>

Поставити запитання можна тут>>>

Підтримуймо одне одного!

Разом ми – сила!

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!