Новини

Повернутися до переліку новин

Чи повинно підприємство вести облік робочого часу ГОУ? За якою формою має відбуватися ведення журналу обліку робочого часу ГОУ на підприємстві?

Під час перевірки підприємства ДЕІ вимагає пред′явити журнал обліку робочого часу ГОУ. Підкажіть, чи правомірна ця вимога ДЕІ. У разі правомірності підкажіть, будь ласка, за якою формою необхідно вести даний облік?


Відповідь: Дана вимога ДЕІ правомірна та регламентована вимогами «Правил технічної експлуатації ГОУ» що затверджені Наказом Мінприроди №52 від 06.02.2009 й вимогами Уніфікованої форми акту ДЕІ.
Раніше форма ведення журналу даного обліку на підприємстві була регламентована наказом Центрального статистичного управління від 09.06.81 № 329 «Про затвердження форм первинної облікової документації з охорони повітряного басейну», а саме: даний облік необхідно було вести формою ПОД-3 «Журнал обліку роботи газоочисних та пиловловлюючих установок».

Проте, на сьогодні, згідно з Наказом Державної служби статистики України від 11.11.2015 № 323, зареєстрованим в Мінюсті України 26.11.2015 за № 1468/27913, відмінено дію Наказу Центрального статистичного управління № 329.

Необхідно, зауважити , що вихід даного наказу не звільнив підприємства від зобов′язання вести первинний облік у відповідності до вимог чинного законодавства. При цьому підприємство має право здійснювати облік в будь-якій формі, в тому числі продовжувати фіксацію його результатів й за формою ПОД-3.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!