Новини

Повернутися до переліку новин

Читайте у № 4, 2017 журналу «Екологія підприємства»

— Посадова інструкція техніка-еколога підприємства
Матеріал допоможе в організації роботи техніка-еколога підприємства, дозволить розмежувати обов’язки працівників, допоможе визначитися з їх посадовими обов’язками, правами, вимогами до них і відповідальністю спеціаліста з екологічної безпеки, а також визначити його статус на підприємстві та у взаємозв’язках з іншими підрозділами й державними органами екологічного контролю. Для впевненої роботи фахівця підприємства!

— Відходи: чому так гостро?
Аналіз сучасної практики управління відходами підприємства. Чого бракує українським компаніям для того, щоб повноцінно дбати про безпеку довкілля — без шкоди для фінансових показників виробництва: досвіду, відповідальності чи далекоглядності топ-менеджерів? Огляд відповідних норм національного законодавства та пропозиції до їх удосконалення. Яскраві приклади рециклінгу багатонажних промислових відходів від хед-лайнерів української промисловості. Читай і думай!

– Є золошлаки — будуть дороги!
Перефразуючи класика, в Україні є дві біди: погані дороги та… колосальні обсяги шкідливих відходів теплоенергетики, які поступово вбивають все живе. Експерт журналу аналізує світовий досвід використання золошлакових відходів ТЕЦ і ТЕС для будівництва та відновлення доріг і вітчизняні шанси запозичення цього досвіду. Лейтмотив статті: той зухвалець, який першим на національному ринку наважиться вирішити ці дві українські проблеми шляхом поєднання — має шанс поповнити світовий список багатіїв від журналу Forbes. Отже, публікуємо та чекаємо: хто найперший?

– Як утилізувати промислові відходи українських портів?
Морська держава Україна має 29 морських і річкових портів. У них щороку накопичується тисячі тонн промислових відходів: тара та упаковка, металобрухт, відходи нафтопродуктів і будматеріалів, фанові стоки та побутове сміття з сотень суден… Як убезпечити берег і воду від згубного впливу цих покидьків транспортного процесу? Матеріал висвітлює рециклінговий досвід кращих вітчизняних підприємств воднотранспортного комплексу — для запозичення та використання.

Джерело: редакція журналу «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!