Новини

Повернутися до переліку новин

ДЕІ разом з поліцією будуть перевіряти легальність продажу новорічних ялинок

Наближаються новорічні свята, які традиційно асоціюються у нас з ялинкою. Традиція прикрашати новорічне деревце залишається, проте підхід до вибору ялинки вже не такий однозначний, як ще кілька десятиліть тому. Усе більше українців віддає перевагу штучним ялинкам – зараз їх є великий вибір, для різних гаманців та розмірів приміщень. Ще один варіант, який з’явився в Україні не так давно, проте продовжує набирати популярності – ялинка чи сосна у горщику, яку потім можна висадити в ґрунт. Таке деревце можна взяти й просто в оренду на час свят, а потім повернути до розсадника.

Скористатися одним із таких варіантів «екофрендлі» вибору порадив українцям і Голова Держекоінспекції Андрій Мальований під час онлайн-прессніданку 8 грудня.

«Ми закликаємо українців напередодні Новорічних свят бути свідомими та екологічними, купувати ялинки багаторазового використання, тобто штучні, або дерева, висаджені у спеціальні кадки. Але якщо родина вирішила придбати зрізану ялинку, то вона має хоча б бути вирощеною у відповідних умовах, тобто у спеціальному розсаднику. Всі ялинки, що продаються на легальних ярмарках, мають мати штрих-код, чіп», – прокоментував Андрій Мальований.

Він повідомив, що у рамках природоохоронної акції «Новорічна ялинка-2021» інспектори ДЕІ разом з поліцією та органами місцевого самоврядування будуть контролювати процес та не допускати продажу ялинок, які вирубані в лісі несанкціоновано. Якщо порушення буде встановлено, такі ярмарки буде закрито. Такі заходи покликані зупинити незаконні вирубки ялинок для продажу, масштаби яких щороку збільшуються.

Пресслужба ЕБГ

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!