Новини

Повернутися до переліку новин

Державна служба геології та надр України усуває порушення законодавства у царині надрокористування

Державна служба геології та надр України за дорученням Міністерства екології та природних ресурсів України розпочала роботу щодо усунення порушень законодавства у царині надрокористування. Про це 7 квітня 2014 року під час брифінгу в Будинку уряду зазначив Міністр екології та природних ресурсів України Андрій Мохник.

Очільник Мінприроди зазначив, що працівники міністерства здійснили оцінку ринкової вартості матеріально-сировинної бази АР Крим. «За попередньою оцінкою, вона склала близько 127 мільярдів гривень. Тобто окупація Криму – це не тільки політична проблема – це питання того, що  Росія захоплює рентабельні підприємства що працюють, перспективні родовища тощо. Для прикладу, 380 родовищ перебувають на державному балансі України, я вже назвав оціночну вартість 127 мільярдів гривень, з них 198 експлуатуються, це приблизно 45,7 мільярдів гривень», – зазначив Андрій Мохник.

Також міністр повідомив: «Наказом Держгеонадр України скасовано 17 рішень Комісії з питань надрокористування та накази Держгеонадр у частині надання товариству "Голден Деррік" спецдозволів на користування надрами. Враховуючи порушення закону "Про нафту і газ", анульовано спеціальні дозволи на користування надрами компанії "Голден Деррік" на Ново-Диканській, Попаснянсько-Самарській та Північно-Перещепинській площинах».

Як зазначив Андрій Мохник, з Кабміном вже узгоджено питання ратифікації рамкової угоди між Україною та ЄБРР щодо діяльності Чорнобильського фонду «Укриття». Ця тема протягом тривалого часу була на розгляді, але вже сьогодні Міністерство закордонних справ готує подання в Верховну Раду України для того, щоб ратифікувати зазначену угоду.

Міністерство екології та природних ресурсів України

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!